Kikapcs

Véghajrában a mórahalmi lovas színház építése, szombaton évadnyitó gálával indul a szezon

A szombati évadnyitó gálára teljes pompájában várja a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház az érdeklődőket. Mint szerkesztőségünknek írták, június 10-én, szombaton este – először a mórhalmi lovas színház történetében – évadnyitó gálával indul a szezon.

Duka Félix kulturális igazgató elmondta, a régi parkoló helyén több beruházás zajlik egyszerre, ezért új területen, a lovardával szemben lehet majd megállni az autókkal érkezőknek. Erről táblák tájékoztatják a vendégeket. A leendő parkoló és annak világítási rendszere is hamarosan elkészül. A nézőtéren helyükre kerülnek a háttámlás párnával ellátott székek, a lovardában a végzárások és a színpad építése is szépen halad, ahogy a hang-és fénytechnika, valamint a látványelemek szerelése is. Idén háromszor annyi LED-fal felel a vizuális élményért, mint a korábbi években.

ÉLŐ ZENEKARI KÍSÉRETTEL LÉPNEK FEL A SZÍNHÁZ MŰVÉSZEI

Az is kiderült, hogy a szélsőséges időjárási viszonyok között is kiválóan működő helyszínen egyszerre közel ezer ember foglalhat kényelmesen helyet. Az igazgató kiemelte, június 10-én, szombaton este – először a mórhalmi lovas színház történetében – évadnyitó gálával indul a szezon, a fergeteges műsor esszenciája lesz a teljes évad kínálatának. Ezen a varázslatos estén élő zenekari kísérettel lépnek fel a Nemzeti Lovas Színház művészei és vendégeik, akik a nemzetközi musical – és a magyar operettirodalom legnépszerűbb műveiből adnak ízelítőt látványos show keretében. A nyári évad következő előadása a Kölcsönlakás lesz. Egy lakás, több pár, hatalmas kavarodások, sok-sok félreértés és rengeteg nevetés várja a nézőket június 16-án, pénteken este.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb