Közélet

Szakemberhiány miatt júniustól szünetel a kardiológiai szakrendelés Szentesen

Szakemberhiány miatt újabb korlátozásokra kényszerült a Szentesi Dr. Bugyi István Kórház vezetése: a kórház honlapján elérhető, háziorvosok számára közzétett tájékoztató szerint 2023. június elsejétől szünetel az intézményben a kardiológiai szakrendelés.

Dr. Tóth Edit orvos igazgató ebben azt írja, hogy sajnálattal tájékoztatja a háziorvosokat a változásról, és arra kéri őket, hogy a sürgős kardiológiai eseteket a belgyógyászat szakrendelésére utalják be, ahonnan majd a belgyógyász szakorvos intézi tovább a beteg sorsát.

A SZÜLÉSZET IS VISSZAKERÜL

Szentesen nem ez az első hasonló, létszámhiány miatt eszközölt döntés. A nemrég jelentős összegért felújított és korszerűsített szülészetet az év elején zárták be, miután elfogytak az ápolók és az orvosok. A helyi és környékbeli kismamáknak, illetve szülő nőknek a számukra kijelölt intézményekbe, a kocsival fél órára lévő Hódmezővásárhelyre, az egyórányira lévő Szegedre vagy a szintén egyórányi útra lévő Kecskemétre kell azóta eljutniuk, sürgős esetekben a szállításukat az Országos Mentőszolgálat oldja meg. Farkas Sándor parlamenti képviselő márciusban azonban azt nyilatkozta, hogy a kórház az SZTE klinikai központjához fog tartozni, és azok az osztályok, amelyek nehéz helyzetbe kerültek, mint a szülészet, mind vissza fognak kerülni.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb