Közélet

Mórahalom figyelmeztet: az embercsempész-hálózatok egyre aktívabb működése már komoly társadalmi kockázatot jelent

Az embercsempész-hálózatok egyre aktívabb működése már komoly társadalmi kockázatot jelent a Homokhátságon – írta Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) mórahalmi polgármester a rendészeti szervek képviselőivel tartott egyeztetését követően csütörtöki közleményében.

A polgármester közlése szerint a mórahalmi önkormányzat legfontosabb feladata most az, hogy „az embercsempész-hálózat működési rendjéről” – amelyről már széles körű információkkal rendelkeznek – tájékoztassák a politikai és rendészeti vezetőket. Nógrádi Zoltán úgy fogalmazott, “elriasztani akarják az embercsempészeket és a migránsokat, nem megfogni!”

A VÁROS ÉS A LAKOSSÁG SEGÍTSÉGÉT KÉRIK MÓRAHALMON

„Az önkormányzati mezőőrség és rendészet mellett a város a lakosság segítségét is kérte az embercsempészet és a migráció elleni küzdelemben. Amennyiben bárki idegen, ismeretlen rendszámú autót észlel, esetleg tud olyan szálláshelyekről, ahol bűnözők jelenhetnek meg, vagy gyanús gyülekezőhelyet, mozgolódást észlel, feltétlenül jelezze a rendőrség, polgárőrség felé. Nagy valószínűséggel ingyen wifivel ellátott, és térfigyelő kamerarendszerrel nem lefedett területek jöhetnek szóba találkozópontként” – tudatta a polgármester.

BIZTONSÁGI FÓRUM LESZ

Nógrádi Zoltán közölte, a rendőrség olyan posztok felállítását tervezi, amelyek a civil lakosság biztonságérzetét javítják, valamint az embercsempészet miatti autósüldözéseket, sebességtúllépéseket korlátozzák. A polgármester a közeljövőben közbiztonsági fórum megszervezését kezdeményezi, amelyen a vármegye országgyűlési képviselőivel, polgármestereivel, a rendőrök, az Országos Polgárőr Szövetség, a helyi polgárőrök és mezőőrök képviselőivel egyeztetnek az embercsempészek megváltozott tevékenységéről, a védekezés eszközeiről és módszereiről.

ISMÉT LÖVÖLDÖZTEK A HATÁR TÚLOLDALÁN

A szerb-magyar határtól nem messze, Palicson és Szabadka Nagyradanovác helyi közösség területén is arról számoltak be szerdán este a polgárok, hogy sorozatlövéseket, robbanásokat hallani az erdő felől. A Tőzegbánya területe irányából is lövések hallatszódtak – írta a történtekről szerdán este a Szabad Magyar Szó. További részletek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb