Közélet

Közlekedésbiztonsági Szervezet: a lakosság segítségét kérik a börgöndi repülőtragédia vizsgálatához

A Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) a börgöndi repülőtragédia független szakmai vizsgálatához kéri a lakosság segítségét, írja a 24.hu. A balesetben két közismert szegedi pilóta vesztette életét, valamint hárman (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedtek, egy kisfiú pedig könnyebben sérült.

Mint írták, a szervezet a baleset okainak felderítése érdekében kéri, hogy ha valaki rendelkezik a baleset napján, vagy az azt megelőző időszakban készült bármilyen kép-, hang-, vagy videófelvétellel a börgöndi balesetben érintett, HA-RDM lajstromjelű T-28 Trojan repülőgépről, vegye fel a kapcsolatot a szervezettel a következő e-mail címen: [email protected].

MÉG NEM TUDNI, MI OKOZTA A TRAGÉDIÁT

Madas László, igazságügyi légi üzemeltetési szakértő szerint még korai kijelenteni, hogy mi okozhatta a börgöndi légi parádén lezuhanó kisrepülőgép tragédiáját, melyben közismert szegedi pilóta és szakmabeli fia hunyt el vasárnap, de úgy véli, nagyobb a valószínűsége az emberi hibának, mint a műszakinak. A baleset pontos okát vizsgálat tárná fel, azonban ezt jelentősen megnehezíti, hogy a roncs szinte teljesen kiégett.

BÜNTETŐELJÁRÁS INDULT A LEZUHANT GÉP ÜGYÉBEN

A  rendőrség a balesettel kapcsolatban halált okozó, légi közlekedés veszélyeztetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb