Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Swim&Run a Maty-éren, Szent Gellért Fesztivál, méhes kalandtúra és partik tömkelege is vár ezen a hétvégén Szegeden

Egy kicsit borongós, a megszokottól hűvösebb időjárást tartogat a hétvége Szegeden. Ami viszont jó hír, hogy ennek ellenére sem kell attól tartanunk, hogy nem lesznek programok a gyönyörű városunkban, hiszen:

  • az éjszakai élet pezsegni fog,
  • lesz egy tuti futós-úszós kalandtúra a Maty-éren,
  • indul a Szent Gellért Fesztivál,
  • és egy szupi méhes kalandtúrán is részt vehetünk Szegeden.

Összeszedtük a legtutibb programokat a hétvégére, itt a Szeged365 Kikapcs!

SWIM & RUN SZEGEDEN

Az idei év talán egyik utolsó szabadtéri vízbe mártózós szabadidősport rendezvénye startol el szeptember 23-án, szombaton a Szegedi Olimpiai Vízicentrumban. A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség ugyanis a tavalyi sikeres év után újból várja a mozgás és a kihívás szerelmeseit a II. Swim&Run-ra, mely egyben a szövetség 30 éves jubileumi programsorozatának a része. Az eseményen részt vesz Pádár Nikolett is, a HAÁSZ SZUE egyik legkiemelkedőbb úszó tehetsége, a Ti szavazataitok alapján a 2022-es év Legszegedibb Sportolója.

INDUL A SZENT GELLÉRT FESZTIVÁL

A Szeged-Csanádi Egyházmegye idén már 16. alkalommal rendezi meg a Szent Gellért Fesztivált, az egyházmegye első püspöke, a vértanú Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan. A 2023. szeptember 23-tól október 3-ig tartó hangversenysorozaton neves külföldi- és magyar művészek lépnek fel a Magyarok Nagyasszonya-székesegyházban (dóm) valamint a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. 

PIKNIK ÉS LECSÓFŐZÉS SZEGEDEN

Szombaton lesz a III. Prémium Piac Piknik és Lecsófőző Fesztivál Szegeden. A lecsófőző verseny mellett egész napos kézműves foglalkozás és arcfestés is lesz gyerekeknek, valamint ugrálóvár, vízi foci és rodeo bika. A kiállítók prémium ételekkel, italokkal, kóstolókkal készülnek. A program így fest:

  • 8:00 – 8:30: Versenyzők és kiállítók megérkezése
  • 8:30 – 8:45: Ünnepélyes megnyitó Rácz József, a Prémium Kert Cégcsoport ügyvezető igazgatója által
  • 8:45 – 9:00: Alapanyagok átadása
  • 9:00 – 9:25: Zsűri bemutatkozása és a csapatok felvonulása
  • 9:30: Főzés megkezdése!
  • 11:00 – 12:00: Várkonyi Tibi zenél
  • 12:05 – 13:50: Zsűri döntése és ebéd
  • 13:00 – 14:00: Várkonyi Tibi újra színre lép
  • 14:05: Eredményhirdetés

Kísérőprogramok is lesznek:

  • 13:00 – 14:05: Gasztro Mini Gyerek Főzőiskola Simicz Heni vezénylésével
  • 14:30: Chilis lecsó evő verseny
  • 15:00: Tombola sorsolás.

Időpont: 2023. szeptember 23.

Helyszín: 6728 Szeged, Algyői út 72. Prémium Piac

MÉHES KALANDTÚRA

Szeptember 24-én, vasárnap a méhek lesznek a főszereplők a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében. Mint az intézmény tudatta, a Méhek Napján, 10.00-16.00 óra között várják a kicsiket és nagyokat pecsétgyűjtő méhes kalandtúrával, kézműves foglalkozásokkal, mézkóstolóval, méhekkel, valamint méhészkedéssel kapcsolatos standokkal.

PÉNTEK ESTI CSILLAGLES SZEGEDEN

Péntek este az Univerzum rejtélyes csendjét próbálják megfejteni a Szegedi Csillagvizsgálóban. Ez nem más, mint az oly sokat emlegetett Fermi Paradoxon: merre is lehetnek azon idegenek, akiknek létezését már évtizedek óta kutatjuk? Létezhetnek olyan bolygók, amelyek képesek fenntartani egy fejlett civilizációt? Ha már találtunk vizet a Naprendszeren kívül, akkor életet miért nem? – Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressik a válaszokat, jobbára a tudomány, de időnként a science fiction jeles képviselőinek ötleteit is segítségül hívva, amelyek megkérdőjelezik az intelligenciával, az élettel és a kozmosszal kapcsolatos általános elképzeléseinket. A várható program:

  • 19:00 – Kapunyitás – Az első érkezőket Gombóc Artúr, a csillagvizsgáló régi-új távcsöve fogadja.
  • 19:15 – A sötét erdő mélyén – variációk a Fermi-paradoxonra – Könnyed ismeretterjesztő előadás Szebeni Szabolcs amatőrcsillagász előadásában (becsült „nehézségi szint”: 2/5).
  • 20:00 – Derült időben távcsöves bemutató, borult időben virtuális csillagképtúra.
  • A kupolában megismerkedhetünk a Szegedi Csillagvizsgáló teljes távcsőparkjával, köztük néhány igazi kuriózummal.

10 ÉVES A BÖDÖN PIAC

Eddig több száz kézműves, termelő, mikrovállalkozó mutatta be termékein keresztül az életét, szenvedélyét, elhivatottságát és lett százak vagy akár ezrek kedvence a Bödön Piac által Szegeden. Vasárnap ünneplik a 10. születésnapjukat, így a Szeged Plazaban tartandó eseményre extrákkal készülnek. Lesz:

  • jótékonysági sütivásár a Korábban Érkeztem Alapítvány számára
  • szülinapi fotófal a Cheese és a Bödön Box közreműködésével
  • gyerekeknek ingyenes arcfestés 
  • különleges meglepetéseket tartogató, a piac színes forgatagában életre kelő zsírosbödön kiállítás 

Dátum: 2023. szeptember 24.
Időpont: 9-14 óráig
Helyszín: Szeged Plaza

ADOMÁNYOKAT OSZT A MÁTRIX

Ismét adományokat oszt a Mátrix Közhasznú Alapítvány. A közleményük szerint szombaton reggel fél 10-től a Szeretetcsoki jótékonysági programjuk keretében adnak finomságokat a rászorulóknak. Kisgyermekeseket, családosokat és időseket várnak a Tisza Lajos krt-on található Centerke Közösségi Térbe.

PARTIK MINDEN MENNYISÉGBEN

Itt az ősz, bezárta kapuit a Tisza Dokk, de még így is bőven akad választék annak, aki az éjszakai élet pörgésére vágyik Szegeden. Mutatjuk, mivel készülnek a hétvégére a klubok!

HUNGI

A Hungiban is felpörög az éjszakai élet:

  • pénteken Yamina pörgeti majd a lemezeket,
  • szombaton pedig Dj Matesz és Dj Corvin.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

Pénteken és szombaton újra megtelik a Retro Klub tánctere, jönnek a szezonnyitó partik.

  • Pénteken Welldan,
  • szombaton pedig Gabriel B fog a lemezjátszók mögé állni.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

SING SING

A Mars téri szórakozóhely is megtelik a hétvégén. A Disney legendás zenéire lehet majd csapatni péntek este. A 90-es, 2000-es és 2010-es évek legnagyobb slágereivel jönnek.

Helyszín: Mars tér 14., Szeged

BAZI NAGY GÖRÖG LAGZI 3 A BELVÁROSI MOZIBAN

Már vetítik a Bazi nagy görög lagzi 3-at a Belvárosi Moziban. Az író és rendező Nia Vardalos világsikere, a Bazi nagy görög lagzi visszatér a mozikba egy vadonatúj kalanddal. A film keretein belül visszatérhetünk a Portokalos családhoz, családegyesítésre Görögországba utaznak egy szívmelengető és fergeteges kirándulás keretében, amely csupa szerelem és fordulat.

FELÁLDOZH4TÓK A CINEMA CITYBEN

Újra képernyőn Jason Statham, Dolph Lundgren, Randy Couture és Sylvester Stallone, s most először velük tart Curtis “50 Cent” Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran és Andy Garcia is. A Feláldozh4atók legújabb részében ismét minden fegyverrel a kezükben egy adrenalinnal fűtött kalandra hívnak bennünket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb