Szegedi Arcok

Kutyatámadás történt a Kárász utcán, 6 ember sérült meg, gyerekek is (frissítve)

Kutyatámadás történt szombat este a Kárász utcán, a Szeged365 olvasói által beküldött eset az Adidas üzlet előtt történhetett. A beszámoló szerint összesen 6 ember sérült meg, köztük gyerekek, az egyik kislányt a kabátján keresztül harapta mellkason az egyik négylábú. Az édesanya szerint a két támadó eb nem volt beoltva, a gazdájuk pedig olyan részeg volt, hogy azt sem vette észre, mit művelnek a kutyái.

Az alábbi beszámolót a megtámadott hölgy osztotta meg közösségi média oldalán, a posztra a Szeged365 olvasói hívták fel a figyelmünket.

“Vacsizni indultunk. Az Adidas üzlet előtt szombat este Szegeden a Kárász utcán 2 kutya, akik egy 2 méteres lánccal össze voltak kötve, megtámadott bennünket, összesen 6 ember sérült, mint kiderült. Mentő – rendőrség – stb – hajnal 4 – ig SBO. Köszönöm a dokiknak, hogy kivételesen gyorsan elláttak (röntgen.ultrahang..stb) és megtettek mindent értünk. Sophia a mellkasán sérült, kabáton keresztül fognyom a bordáján. Nekem a kezemet átharapta az egyik kutya. Egy másik kislánynak is a keze sérült… Ez hihetetlen, rosszabb is lehetett volna… természetesen nem voltak oltva a kutyák. A gazdájuk olyan részeg volt, hogy azt se vette észre mit csinálnak a kutyái.”

Az ügyben megkerestük az Országos Mentőszolgálatot és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot is, az előbbi még nem válaszolt, az utóbbitól pedig azt az információt kaptuk, hogy (még) nem történt feljelentés az ügyben. Úgy tudjuk, az utóbbi már folyamatban van, ami viszont aggasztó, hogy információink szerint a támadó kutyákat az esetet követően nem fogták be, szabadon vannak.

FRISSÍTVE: KÉT SÉRÜLTET VITTEK KÓRHÁZBA

Cikkünk megjelenését követően megérkezett az OMSZ válasza, mint levelükben írták, a helyszínről két könnyebb sérültet szállítottak a bajtársaik a területileg illetékes kórházba.

FRISSÍTVE: A RENDŐRSÉG ELJÁRÁST INDÍTOTT AZ ÜGYBEN

Délutánra befutott a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság válasza is az ügyben. Mint levelükben írják:

“A Szegedi Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés az esettel kapcsolatban. Ismeretlen tettes ellen, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.”

FRISSÍTVE: ELFOGTÁK A KUTYA GAZDÁJÁT

Két nőt harapott meg egy kutya Szeged belvárosában. A rendőrök előállították a gondatlan gazdát – közölték a police.hu oldalon, miután kedden délelőtt megírtuk a történetet. Mint írják, a rendőrségre 2022. november 12-én éjszaka érkezett bejelentés, mely szerint a szegedi Kárász utcán egy kutya két nőt megharapott, a figyelmetlen gazda pedig távozni próbál a helyszínről. A rendőrség szerint nem kettő, hanem egy eb támadott az emberekre szombaton éjszaka.

NEM EZ VOLT AZ ELSŐ ESET SZEGEDEN: TAVALY NYÁRON EGY RÉSZEG FÉRFI USZÍTOTTA A KUTYÁJÁT VITAPARTNERÉNEK A DUGONICS TÉREN

Legutóbb egy tavaly nyári eset keltett médiavisszhangot, mint akkoriban írtuk, a rendőrök elfogtak egy szegedi férfit, akinek kutyái az elmúlt napokban több járókelőt is megharaptak a szegedi belvárosban.

Egy agresszív, komondorra hasonlító kutya megtámadott egy szegedi fiatalembert az Aradi Vértanúk terén, majd pár perccel később a földre rángatott egy másik embert is.

Az ügyben akkor megkerestük az illetékeseket, akik azt közölték, hogy a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság pár nappal később arról számot be, hogy 2021. június 20-án a késő esti órákban a Dugonics téren, egy ott kialakult szóváltást követően ugyanez a férfi ráuszította kutyáit vitapartnerére. A sértett könnyű sérülést szenvedett. A szegedi rendőrök a feltételezett elkövetőt 2021. június 24-én a reggeli órákban egy szolgálaton kívüli rendőr közreműködésével fogták el, majd előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi ellen súlyos testi sértés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. 

A SZAKÉRTŐ SZERINT AZ ESETEK TÖBBSÉGÉBEN NEVELÉSI HIBA ÁLL A KUTYATÁMADÁSOK HÁTTERÉBEN

A fenti esetek előtt egy kislányt ért kutyatámadás a Derkovits fasoron, akkor egy közismert szegedi gazdiképzőt, Putnik-Mayer Yvettet kérdeztük a témában. Szerinte szinte minden hasonló esemény mögött nevelési probléma áll, a vele készült Szeged365 interjút az alábbi cikkünkben találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb