Szegedi Arcok

Tömeges leépítés indult a Petőfi Rádiónál, a szegedi műsorvezetőnek, Csáki Attilának is mennie kell

A 20 fős Petőfi Rádiós állományból 15-18 embernek a mai napon racionalizálásra hivatkozva felmondtak – értesült a Telex. A lap szerint a Petőfi Rádió dolgozóinak a héten küldtek belső körben emailt, hogy mindenkivel egyénileg szeretnének péntek délután elbeszélgetni. Ebből már sejteni lehetett, hogy leépítések jönnek. Mint megtudtuk, a szegedi műsorvezetőnek, Csáki Attilának is mennie kell.

A Média1 új műsorvezetőt lengetett be, Csáki Attila személyében – írtuk meg tavaly, amikor a Rádió 88 oszlopos tagja és a Club 88 házigazdája a Petőfi Rádióhoz szegődött. Ő lett az esti mixműsor, az Elektrik műsorvezetője.

BÚCSÚZNAK A REGGELI ÉS A DÉLUTÁNI MŰSOROK SZERKESZTŐI ÉS MŰSORVEZETŐI

Most azonban kiderült, hogy kirúgták a reggeli és délutáni műsorok szerkesztőit és műsorvezetőit, köztük a Petőfinél 16 éve dolgozó Borcsik Attilát, akit a legtöbben DJ Izilként ismernek, valamint Csáki Attila is búcsúzhat a rádiótól. Utóbbi a közösségi oldalán így írt ma:

“Közel 1,5 éves kaland ért véget a Petőfin. Hálás vagyok érte, hogy itt dolgozhattam, imádtam minden percét. Sokat tanultam, és tapasztaltam, és csodálatos embereket ismerhettem itt meg, és remélem, hogy Neked is okoztam pár jó pillanatot, amikor elcsíptél a PETŐFIN.”

VASÁRNAPTÓL CSAK MAGYAR ZENÉT JÁTSZANAK

A Telex szerint Borcsik elküldése a rádiótól újabb komoly lépés a Petőfi átalakításában. Korábban, még májusban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerződést bontott Demeter Szilárd cégével, a Petőfi Media Grouppal. A PMG-től ezután az IKO Kft. vette át a műsorok készítését. Az IKO Kft.-t május 18-tól 2024 februárjáig bízták meg petőfis műsorok készítésével: a Magyar Hang úgy tudja, a megbízás értéke 696 millió forint volt. A dolgozóknak nem is az MTVA mondott fel most pénteken, hanem az IKO, ami azért érdekes, mert a közmédia munkatársait egy magáncég bocsátotta el. A Petőfi Rádió vasárnaptól a tervek szerint kizárólag magyar zenéket fog sugározni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb