Szegedi Arcok

Karikó Katalinnak ma is volt dolga Szegeden – mutatjuk, ma merre vitte az útja

Csütörtökön érkezett Karikó Katalin Szegedre. Hatalmas tömeg várta a frissen Nobel-díjas kutatónőt a Dugonics téren, akit vastapssal köszöntöttek a szegediek. A fogadást követően ünnepi ülésen vett részt, majd délután az SZTE kutatóprofesszora egy sajtóbeszélgetés keretében válaszolt az újságírók kérdéseire. Nagyon úgy fest, hogy ma sem unatkozott városunkban Szeged díszpolgára, ugyanis látogatást tett Botka Lászlónál, aki a városházán fogadta.

SZÉP EMLÉKEKET ŐRIZ SZEGEDRŐL KARIKÓ KATALIN

Karikó Katalint fogadta Botka László polgármester a szegedi városháza dísztermében. Botka László a találkozón azt ecsetelte, hogy az önkormányzat munkatársai a koronavírus-járvány alatt oroszlánrészt vállaltak a védekezésben, az oltási program elindulásával pedig komoly munka várt rájuk. A Nobel-díjas professzor a fogadáson elmondta, hogy hálás az egészségügyi dolgozók kemény munkájáért, hiszen ők naponta kockáztatták az életüket. Szép emlékekkel gondol vissza a városban eltöltött éveire: évekig dolgozott a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban, itt házasodott össze a férjével, és a lánya névadó ünnepségét is itt tartották.

Apropó, ha már Karikó Katalin! A kutatónő és Szent-Györgyi Albert képmásával fog bővülni Szeged, ezt tegnap Botka László jelentette be:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb