Kikapcs

A nap legtutibb híre: újra lesz tűzijáték és közös újévköszöntő a Széchenyi téren

A nap legtutibb híre már be is futott: több év kihagyás, a Covid-járvány és a gazdasági válság után idén már újra lesz szilveszteri buli a Széchenyi téren. Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft ügyvezető igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, este nyolctól indul majd a program Szeged szívében.

Mint kiemelte, december 27-től már ki is költöznek a Széchenyi térre a szilveszteri kellékeket értékesítő árusok – itt meg kell jegyezni, hogy pirotechnikai eszközöket nem lehet majd venni -, de az igazi banzáj szilveszter estéjén, december 31-én lesz. A koncertek kezdésének pontos időpontja még nincs meg, de az már biztosnak tűnik, hogy

  • a 3+2 zenekar lép fel,
  • majd az estét az Útközband zárja a Széchenyi téren.

A tűzijáték sem maradhat el, amit tervezetten éjfélkor lőnek fel a városháza elől, illetve udvaráról, így gyönyörködhetünk majd a színpompás fényekben és átbulizhatjuk magunkat közösen a 2024-es évbe. A buli tervezetten hajnali négyig fog tartani Szeged szívében.

ELŐTTE LESZ MÉG SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Alig több, mint két hét múlva felgyúlnak a karácsonyi fények is Szegeden, forralt bor és mézeskalács illata lengi be a belvárost, ünnepi hangulatba öltöztetjük nemcsak városunkat, hanem lelkünket is, indul ugyanis a szilveszteri programok előtt indul a várva várt Szegedi Karácsonyi Hetek. A városban járva már jól látható, gőzerővel dolgoznak a szakemberek a fényfüzérek felhelyezésén, ugyanakkor a kis faházikók is előbukkantak a Dugonics és a Klauzál tereken, de zajlanak az előkészületek a Dóm téren is. Az alábbi cikkünkben összeszedtük nektek, amit már tudni lehet a Szegedi Karácsonyi Hetekről, például, mikor érkezik meg Rudi, mindenki kedvenc hazai gímszarvasa a Dugonics térre, vagy éppen mikor állítják fel Szeged karácsonyfáját a Klauzál téren.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb