Közélet

Egy édesapa két gyermekével hamarosan utcára kerülhet, szerződésük meghosszabbítását az IKV megtagadta

“Egy gyönyörű, okos, általános iskolás kislány és egy huncut szemű tündéri kisfiú élete vált az IKV jogértelmezése miatt bizonytalanná. Az édesapa egy nagyvállalatnál délelőtti műszakban dolgozik, becsülettel neveli a gyerkőcöket, azonban lassan nem lesz hol álomra hajtani a fejüket” – fogalmazott közösségi oldalán posztjában Chovanecz Kata önkormányzati képviselő.

“Nem a 2023-ban lejárt szerződés alapján nem köt újat az IKV a bérlővel, hanem a 10 évvel ezelőtt kötött lakásbérleti szerződés miatt. Érti ezt valaki?” – tette fel a kérdést posztjában Chovanecz Kata képviselőnő.

AZ IKV MEGTAGADTA A BÉRLETI SZERZŐDÉS MEGHOSSZABBÍTÁSÁT

Beszámolója szerint egy édesapa két gyermekével hamarosan utcára kerülhet IKV-s lakásukból. A családfő ugyan időben megkérte a bérleti szerződés meghosszabbítását, azonban azt az IKV megtagadta, mert elmúlt 40 éves.

Mint kiderült, jogcím nélküli lakáshasználóként kötött szociális lakbérre szerződést az apuka 2019-ben, de a társaság a korábbi -2013-as- szerződését vette alapul most, 2023-ban a szerződés meghosszabbításakor.

A KÉPVISELŐNŐ SZERINT A SZERZŐDÉS MEGHOSSZABBÍTHATÓ

“Hiába mentem be az IKV-ba, szerintük jól értelmezik a jogszabályt. Szerintem nem. Véleményem szerint a szerződése meghosszabbítható, a korhatár rá nem vonatkozik, hisz nem fiatalok garzonházában lakott, valamint megtakarítást -ami a szerződés alapfeltétele- nem is vállalt” – mondta el Chovanecz Kata. Hozzátette, már nem először lát ilyen esetet.

TÖBB HÓNAPPAL KÉSŐBB HOSSZABBÍTOTTA CSAK MEG AZ IKV A BÉRLETI SZERZŐDÉSEKET

Az év elején a Kúria a döntésével megsemmisítette a szegedi lakásrendelet törvénysértő rendelkezéseit, hiszen törvénysértő gyakorlat alapján működött a szegedi önkormányzat ingatlankezelő cége, az IKV Zrt. – írtuk meg az év elején, és nagyon úgy fest, hogy még korántsem ért véget a történet, hiszen a jogi herce-hurca közben többen jogcím nélküli használók lettek, most pedig visszamenőleg kell többlet bérleti díjat fizetniük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb