Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Gospel FlashMob, Legszegedibb Szegedi Arc parti, adventi gyertyagyújtás és Fenyő Miklós koncert is vár ránk ezen a hétvégén Szegeden

Telis-tele vagyunk programokkal ezen a hétvégén is Szegeden! Nem lesz hiány koncertekből, velünk lesz az amerikai Virginia State University Gospel Chorale gospelkórusa, de jön Fenyő Miki is Szegedre! Sőt, szombaton a kezükbe kapják a Legszegedibb Szegediek 2023-as évének nyertesei is a díjakat, majd jön a Legszegedibb Szegedi Arc az éjszakában parti! Mutatjuk a hétvégi repertoárt, itt a Szeged365 Kikapcs!

DÜBÖRÖG A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Tovább dübörög a Szegedi Karácsonyi Hetek Szegeden. Ezen a hétvégén is számos programmal készülnek. Mutatjuk:

DECEMBER 8. PÉNTEK

DECEMBER 9. SZOMBAT

  • 16.00 Karácsonyi ajándékkészítő MANÓ MŰHELY
  • 17.00 Tabán Általános Iskola Kórusa
  • 17.20 Grimm-Busz-Színház: Karácsonyi küldönc

DECEMBER 10. VASÁRNAP

  • 17.00 Adventi gyertyagyújtás: Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Juhász András, Református lelkipásztor, a Csongrádi Református Egyházmegye Esperese
  • Közreműködik a Szegedi Nemzeti színház kamarakórusa
  • 17.30 A Kiss Ferenc Erdészeti Technikum kürtösei

MESEBELI KARÁCSONY JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

Mesebeli karácsony címmel jótékonysági koncertet szervez az MCC a szegedi Dómban, ahol neves szegedi művészek, együttesek lépnek majd fel. A belépő jó állapotú gyermek-, vagy ifjúsági könyv lesz. Az itt összegyűjtött köteteket Kárpátaljára, a Karácsfalvai Óvoda és Líceum könyvtára részére ajánlják fel és juttatják el az MCC beregszászi képzési központjának segítségével. A koncert szombaton 15:00 órakor kezdődik.

GOSPEL KÓRUS AZ ÚJSZEGEDI SPORTCSARNOKBAN

Pénteken Szegeden ad koncertet a Virginia State University Gospel Chorale Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa. Most összegyűjtöttünk nektek minden fontos infót, amit érdemes tudnotok a varázslatos karácsonyi hangulatú estről.

FENYŐ MIKLÓS CSAVARJA FEL A SZŐNYEGET SZEGEDEN

Óriásit megy a december 9-én, a szegedi Városi Sportcsarnokba szervezett Fenyő Miklós 75 Koncertshow koncertshow, amelynek örömére egy fergeteges játékot szerveztünk: akárcsak tavaly, az idén is egy Szeged365 olvasó konferálhatja majd fel az est sztárvendégeit, Dj Dominique vezényletével. A koncert 20.00 órakor kezdődik Szegeden.

ÚJ MOZI SZEGEDEN

Ma nyitja meg a kapuit a Kárpátia Filmszínház, a Délvidék Házban. A magyar filmek plakátjaiból nyílik kiállítás, és a Kárpátia Borház a szokásos nassolnivalók mellett a Kárpát – medence legkiválóbb boraival is vár midnenkit. Délután 4-kor kezdődik a program, és nem akárkik nyitják meg a mozit: Dr. Maruzsa Zoltán államtitkár és Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos! Este, 17:30-kor pedig Sára Sándor “80 Huszár” című filmklasszikusát vetítik, és a köszöntőt Benkő Péter, érdemes művész mondja. Ez már csak hab a tortán! És itt is hangsúlyoznánk: teljesen ingyenes a program.

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

A Hungiban

  • pénteken Never Say Never parti lesz,
  • majd szombaton a Szeged365 Legszegedibb Szegediek díjátadója a Hungiban, majd jön a Legszegedibb Szegedi Arc az éjszakában parti.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

Pénteken és szombaton újra lehet pörögni a Retro Klubban!

  • Pénteken a Senoritas parti lesz,
  • szombaton pedig a pasik próbálják meg elkápráztatni a nőket, jön a Magic Mike Show a Retroban.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

Ismét nyitva lesz a Jate Klub,

  • pénteken megújult felállásban, a súlyosságot egy újabb szintre emelő lemezzel tér vissza Szegedre a hazai metálszíntér legnépszerűbb zenekara, a LAZARVS,
  • majd 22 órától jön a Friday Mood Damiennel,
  • szombaton pedig jön a Mikulás Mulatáska.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

SING SING

Martin Books és a hazai szcéna krémjének brutális szettjeire készülhetnek azok, akik ma ellátogatnak a Sing Singbe, amibe egész Szeged beleremeg.

Helyszín: SING SING, Szeged, Mars tér 14.

HÉTFŐRE IS JUTOTT PROGRAM

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász az adventi időszakban több jótékonysági akcióval segíti a nehéz sorsú embereket, hogy hitet és reményt ébresszen a szeretet ünnepén azokban is, akik rászorulnak, és azokban is, akiknek módjukban áll adakozni. A Karitász Vásárt 2023. december 11-én, 14 órakor nyitják meg a Nagyáruház földszintjén.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb