Közélet

Szabó Bálint nem vonult be a börtönbe, országos körözést adnak ki ellene

Hétfőn 16 óráig kellett volna Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőnek bevonulnia a Szegedi Fegyház és Börtönbe, ám az Index értesülései szerint ez nem történt meg, ezért országos körözést adnak ki ellene.

“Azért nem vonultam be a Csillag börtönbe, mert jogszerűtlennek tartom az eljárást” – nyilatkozta Szabó Bálint az Indexnek. A politikus, aki jövőre Karácsony Gergely kihívója lesz Budapesten, sérelmezte, hogy ebben az ügyben a PKKB meg sem hallgatta őt. “Nonszensznek tartom, hogy egy szabálysértési ügy miatt gyilkosok közé akarnak bedugni” – mondta el Szabó Bálint, aki ezzel a „polgári engedetlenséggel” tiltakozik az országot uraló jobboldali, valamint a fővárosban regnáló baloldali rendszerrel szemben.

SZABÁLYSÉRTÉSI BÍRSÁG MIATT KELLETT VOLNA MA BEVONULNIA

„A tavaly augusztusi gazdatüntetés miatt kaptam egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, amit – mivel börtönben voltam, nem tudtam befizetni, ezért 8 nap elzárásra változtatták” – mondta az Indexnek Szabó Bálint, aki 2022. augusztus 20-án Budapesten a Dózsa György út egyik sávját zárta le néhány gépjárművel.

“A börtönt retorziónak tartom, mert ahelyett, hogy fülemet-farkamat behúztam volna, 19-re húztam lapot, és bejelentkeztem mint főpolgármester-aspiráns Budapesten” – nyilatkozta a politikus. “Különös – tette hozzá –, hogy a szegedi Csillag Börtönbe kell bevonulnom, hiszen ott már nincs érvényes lakcímem” – tette hozzá.  

A KÖZÖSSÉGI OLDALÁN OSZTOTTA MEG BÖRTÖNBEHÍVÓJÁT

A politikus Facebook-oldalán osztotta meg börtönbehívóját, amelyben a büntetés-végrehajtás felszólította, hogy a Szegedi Fegyház és Börtönbe a személyes iratai mellett vigye magával gyógyszeres kezeléséről szóló dokumentumait, gyógyszereit és gyógyászati segédeszközeit, valamint iskolai végzettségét igazoló bizonyítványait, illetve okleveleit is.

Az Index úgy tudja, mivel a politikus nem vonult be időben a börtönbe, ezért a rendőrség országos körözést fog kiadni vele szemben.

KIZÁRTÁK A KÉPVISELŐ-TESTÜLETBŐL

A szegedi politikus összesen hét és fél hónapot töltött letartóztatásban, majd a PKKB másfél év börtönre ítélte, de a büntetését négy év próbaidőre felfüggesztette. Ezt követően a szegedi közgyűlés szeptember 22-én egyhangúlag szavazta meg az önkormányzati képviselő kizárását a képviselő-testületből.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb