Közélet

A Nagy Testvér mindent lát: bővült Szeged közterületi kamerarendszere

Bővült városunk közterületi kamerarendszere, ezúttal Szőregre, a Kossuth Lajos Általános Iskolára szereltek fel egy térfigyelőt. Mint kiderült, ebben az évben 62 kamerát telepítettek Szegeden, összesen 25 millió forint értékben.

Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester ma azt mondta, hogy az önkormányzat csak a telepítést végzi a városban, míg a szerverek, amik a képet rögzítik, azok a rendőrségnél vannak. Mint tovább kiderült, a kamerákat általában oda telepítik, ahova a lakók kérik. Ebben az évben többek között

  • a Kelemen utcába,
  • a Csillag térre,
  • a Széchenyi térre,
  • és a Novotelhez is kerültek térfigyelők,
  • most pedig a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola épületére szereltek fel egyet.

Avramov András, önkormányzati képviselő a Rádió 88-nak ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola épülete a negyedik pont, ahová biztonsági kamerát telepítettek. Eddig a Hősök terén, a művelődési háznál és a bölcsődénél helyeztek el kamerákat. Az említett területeken elsősorban a kereszteződéseket figyelik meg. Az adatok közvetlenül a rendőrséghez futnak be. Az önkormányzat egyébként 2020-ban kezdte el a kamerák telepítését a városunkban.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb