Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: palotaséta a Reök-ben, Krisz Rudi a Gardenben és még gyönyörű orchideák is várnak a Füvészkertben ezen a hétvégén Szegeden

Egy biztos, ezen a hétvégén sem fogunk unatkozni Szegeden. Sok-sok színes programot kínál számunkra városunk: a Reök palotasétáján megismerkedhetünk a szecessziós épület történetével, jeles lakóival és rejtett szépségeivel. A Gardenben Krisz Rudi adja a talpalávalót egy jó kis vacsorát követően, a Füvészkertben pedig megcsodálhatod a gyönyörű orchideákat is egy kellemes, természetközeli séta keretében. Mutatjuk a hétvége legígéretesebb programjait, itt a Szeged365 Kikapcs!

PALOTASÉTA SZEGED SZÍVÉBEN

Visszatér a palotaséta a REÖK állandó programjainak listájára. Havonta egy-egy alkalommal felnőttek és gyermekek is megismerkedhetnek a szecessziós épület történetével, jeles lakóival és rejtett szépségeivel. Sőt, az első, február 24-i sétákra már regisztrálhatnak az érdeklődők!

KRISZ RUDI A GARDENBEN

Padlógázt nyom a 2024-es évben a programokat illetően a szegedi Garden Bistro & Beach, voltak már művészi palacsinta- és túrógombóc csodák korábban a Damjanich utcában, de az ízletes menüsor plusz desszert kombó most szombaton sem marad el, sőt: a vacsoraest után, az étteremben található medence felett átívelő hídra a 90-es évek egyik ikonja, Krisz Rudi pattan majd fel, aki egy fantasztikus vacsora utáni koncerttel készül a vendégeknek. Nyugi, akad még (egy kevés) jegy az eseményre, érdemes lecsapni rájuk mielőbb.

GYÖNYÖRŰ ORCHIDEÁK A FÜVÉSZKERTBEN

Tematikus sétán mutatják be a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Füvészkertjének virágzó trópusi orchideáit február 24-én. A mérsékelt égövön üvegházakban nevelt trópusi orchideák nagy része ősszel és télen hozza látványos és egzotikus virágait, az SZTE Füvészkertjében található orchideaház is ilyenkor mutatja legpompásabb arcát. A botanikuskert gyűjteménye mintegy félszáz nemzetség több mint 250 egyedét mutatja be, ezek között vannak botanikai fajok és hibridek is.

DZSÚDLÓ A VÁROSI SPORTCSARNOKBAN

Nálunk a fesztiválszezon nem várja meg a nyarat, és a #HelloSzeged Fesztivállal már februárban berobban! A Városi Sportcsarnokba érkezik DzsúdlóManuel és a klubélet legvadabb sztárjai garantálják a felejthetetlen bulit! Dzsúdló nem csupán a Papp László Sportarénában, hanem most Szegeden is leteszi a névjegyét a Városi Sportcsarnokban február 24-én.

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

  • pénteken Memories Hits Party-val vár a Hungi, ahol a 2000-s évek legnagyobb slágereivel készül Dj G3rix
  • szombaton, Dirty Beats a Hungiban, ahol Roberto Rios nem kíméli a táncparkettre érkezőket

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

  • pénteken Senoritas party a Retroban, a lemezjátszóknál Gabriel B diktálja az ütemet,
  • szombaton “Csajok a csúcson” bulival készülnek, a zenéért Welldan lesz a felelős.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

  • pénteken a Moontrip csapatával karöltve vár titeket egy 2 termes, egész estés basszus őrületre a JATE Klub. Vendégeik a budapesti Next Level csapat 4 rezidense lesz.
  • szombaton Jampec Party – pöttyös szoknya, bőrdzseki a JATE-ban.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

MEGNÉZHETED AZ EGY ÉLET CÍMŰ BRIT TÖRTÉNELMI DRÁMÁT A BELVÁROSI MOZIBAN

Az Anthony Hopkins főszereplésével készült film igaz történeten alapul: Sir Nicholas “Nicky” Winton életét dolgozza fel, aki a második világháború alatt 669 zsidó gyermeket mentett meg a nácik elől.

A CINEMA CITY-BEN VETÍTIK AZ ARGYLLE: A SZUPERKÉM CÍMŰ FILMET

Minél nagyobb a kém, annál nagyobb a hazugság. Matthew Vaughn (a Kingsman-filmek, Ha-Ver) újabb eszelős agymenése az Argylle: A szuperkém, ez a fékezhetetlenül szellemes, a valóságot kicsavaró, a világot körbecikázó kémthriller. Bryce Dallas Howard (Jurassic World-filmek) alakítja Elly Conwayt, aki egy bestseller kémregény-sorozat remeteéletet élő szerzője. Számára az idilli boldogságot az jelenti, ha este otthon ülhet a számítógépével és a macskájával, Alfie-val. Ám amikor Elly fikciós könyveinek cselekménye – melyek középpontjában az Argylle nevű szuperkém áll, valamint a küldetése, hogy leleplezzen egy globális kémszindikátust – tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, az otthoni csöndes esték múltbéli emlékké válnak. Aiden (az Oscar-díjas Sam Rockwell), a macskaallergiás kém társaságában Elly (Alfie-val a hátizsákjában) menekül, és bejárja a fél világot, hogy mindig egy lépéssel a gyilkosok előtt maradjon, miközben Elly kitalált világa és a való világ közti határok elkezdenek összemosódni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb