Kikapcs

Hajrá Szeged, mozgásra fel: a diabéteszes gyerekekért futhatunk Szegeden, s még Béres Alexandrával is találkozhatunk

Mi sem nyújthat nagyobb feltöltődést, mint futócipőt húzni és szabadon, a tavaszi jó időben róni a kilométereket. Pláne, ha a futással nem csupán egészségünkért tehetünk sokat, hanem még jó célt is szolgálhatunk. A Szeged Első Lions Club árilis 27-én, szombaton, immáron negyedik alkalommal rendezi meg a LIONS Jótékonysági Diabétesz Futást, mely mellett szűrővizsgálatokkal, sportolási lehetőségekkel és a diabétesz megelőzéséhez kapcsolódó programokkal Egészségnapot is tartanak a szegedi Délvidék Ház udvarán. Az eseményről Mihályi Gézával, a rendezvény főszervezőjével beszélgettünk.

Mint Mihályi Géza elmondta, a Szeged Első Lions Club egyik fő missziója a diabétesz elleni küzdelem, ezért ez a rendezvény kiemelt helyet foglal el az egyesület életében. Ezen a napon ugyanis a résztvevők a diabétesz megelőzéséért húznak futócipőt. “Ezt a futást azért hoztuk létre, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás fontosságára, ami az egyik eszköze lehet a 2-es típusú diabétesz megelőzésének” – mondta el. Mint megtudtuk a futás mellett számos díjmentes szűrővizsgálatra is, mint például a vércukormérés, lehetőségük lesz a résztvevőknek.

BÉRES ALEXANDRA TART SÚLYKONTROLL ÓRÁT

A főszervező abba is beavatott bennünket, a rendezvény első két alkalommal csak a futásról szólt. Tavaly alakult át először a futás mellett egészségnappá is. “Ez azt jelentette, hogy szerveztünk gyerekfutást, valamint nagyon sok egészségügyi kísérőprogram egészítette ki a napot. Idén szerettünk volna megint egy kicsit tovább lépni, s a futás mellé behoztunk egy tornát a programba, mely keretében Béres Alexandra érkezik Szegedre, s tart súlykontroll órát az érdeklődőknek. Ezenfelül a futók is Alexandrával melegíthetnek majd be ” árulta el a főszervező.

MOTIVÁCIÓ AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDRA

Mint hozzátette, a futás célja az élményszerzés és az egészséges életmódra való ösztönzés, hogy mindenki büszkén elmondhassa, ma tettem az egészségemért. A futás során 4 és 10 kilométeres távokon próbálhatjuk ki magunkat (a részvételhez regisztráció és nevezési díj megfizetése szükséges), míg a gyermekfutás 500 méteres távján való részvétel díjtalan, de szintén regisztrációhoz kötött. A futók a Délvidék Háztól mennek fel a töltésre, ahol teljesíthetik kitűzött céljukat.

A futás és a súlykontroll óra jegybevételeiből a Diabéteszes Gyermekeket Támogató Egyesületet fogja támogatni a klub, célként minimum 500 000 Ft támogatási összeget határoztak meg. A főszervezőtől azt is megtudtuk, hogy az egyesület az adományt diabéteszes gyermekek táboroztatására és részükre helyi rendezvények megvalósítására fogja fordítani. 

TOMBOLA ÉS FUTÓCSOMAG

A futók természetesen nem maradnak ajándékok nélkül sem. Mindenki kapni fog egy futócsomagot, különböző vitaminokkal, mellyel még jobb formába hozhatjuk magunkat. S a nap záró akkordjaként tombolasorsoláson is részt vehetnek a futók.

További infókat az eseményről IDE KATTINTVA találsz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb