Szegedi Arcok

Le a kalappal: a szegedi sportélet négy meghatározó klubja egy-egy dedikált mezt bocsátott árverésre a gyermekvédelmi gondoskodásban felnövő fiatalokért

A szegedi sportélet is összefogott a gyermekvédelmi gondoskodásban felnövő fiatalokért: az OTP Bank-Pick Szeged, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, valamint az SZTE-SZEDEÁK csapata is egy-egy dedikált mezt bocsátott árverezésre, míg a ZUE.hu Szegedi VE gárdája egy aláírt labdát ajánlott fel értékesítésre – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivataltól.

2024. április 14-én gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok megsegítése céljából rendez jótékonysági futóversenyt Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem. Az esemény bevételeiből a szervezők a vér szerinti családjukat nélkülöző gyermekek és fiatalok nevelését segítő ÁGOTA® Alapítványt támogatják.

A SPORTKLUBOK IS CSATLAKOZTAK A FUTÓVERSENYHEZ

A futóversenyhez március során csatlakozott a szegedi sportélet négy meghatározó klubja, az OTP Bank-Pick Szeged, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az SZTE-SZEDEÁK, valamint a ZUE.hu Szegedi VE csapata is. A látványcsapatsportágak képviselői 1-1 dedikált mezt vagy labdát ajánlottak fel árverezésre, amelynek teljes bevételével az ÁGOTA® Alapítvány gyermekvédelmi tevékenységét támogatják majd. Az árverezés már elindult, április 10-éig Vaterán keresztül lehet vételi ajánlatot tenni a szurkolói relikviákra.

TÖBB TÁVON LEHET RAJTHOZ ÁLLNI

Az április 14-ei ÁGOTA Futás Szeged egyik leghíresebb látványossága, a Dóm elől indul majd. A gyermekek 100, 400 és 800 méteres távokon állhatnak rajthoz, míg a felnőttek 3, 6 és 12 km-es, valamint 4×3 km-es váltó távokat teljesíthetnek. A jótékonysági futás fővédnöke Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozó.

A rendezvényen kormányablakbusz, egészségügyi szűrőbusz és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tudatos médiafogyasztást népszerűsítő sátra is várja majd az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb