Közélet

“Szeged város gazdasága elég erős ahhoz, hogy önállóan is belevágjunk egy új híd építésébe” – Joób Márton nyílt levelet írt Botka Lászlónak

Csütörtökön Joób Márton bejelentette, hogy polgármesterjelöltként indul a június 9-ei választáson, ma pedig nyílt levelet írt Botka Lászlónak. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben azt írja, hogy szerinte “Újszeged forgalmi szempontból elvérzett, mert mind a Fő fasor, mind a Csanádi utca, mind pedig a Deák Ferenc utca felújítása egyidejűleg zajlik, ami óriási torlódást, késéseket és bosszúságot okoz valamennyi Újszegedről érkező autósnak: munkába sietőnek és diáknak.”

A képviselő azt is kiemelte, hogy egyébként örül és támogatja, hogy minél több út és járda kerüljön felújításra, ugyanakkor “nem lehet cél a város megbénítása, csak azért, hogy a júniusi választásra minden elkészüljön. A kimaradt négy év útfelújítását nem szerencsés egy tavaszba besűríteni.” 

MINDEN AZ UTOLSÓ PILLANATBAN

“Miért kell minden felújítást az utolsó pillanatra hagyni?  Miért nem lehetett ezeket a munkálatokat időben ütemezni? Vagy ha már így adódott, hogy egyidejűleg történik az összes beruházás, miért nem lehet a lezárt Deák Ferenc utca helyett a Kelemen László utcát használni a Híd utcáról balra fordulás céljából? Illetve miért nem lehet a forgalmi jelzőlámpákat átállítani azért, hogy több autó tudjon egyidejűleg áthaladni?” – tette fel a kérdéseket, majd kiemelte, hogy “ezeket a kérdéseket reggelenként minden Újszegedről Szegedre tartó autós felteszi magában, és joggal érzik úgy, mintha büntetve lennének.” 

TORONTÁL TÉRI PARKOLÁS

A képviselő a Torontál téri fizetős parkolásról is szót ejtett, szerinte, amellett, hogy fizetni kell érte, kizárja annak a lehetőségét, hogy az újszegediek onnan gyalog menjenek munkába. “Hiszen 4 óra után automatikusan lejár a parkolás (amiről az SMS nem tájékoztatja a gyanútlan autóst), így egy jó kis büntetést is összeszed az, aki 4 órán túl parkolna. Jómagam is így jártam a múltkori közgyűlésnél, amit felháborítónak tartok. Mint újszegedi önkormányzati képviselő, tisztelettel kérem Önt, Polgármester úr, hogy azonnali intézkedést foganatosítson a felmerülő problémák megoldására” – emelte ki.

KELL A HARMADIK HÍD

“A jelenlegi probléma is azt erősíti meg bennünk, hogy óriási szükség van a harmadik hídra, amit Ön már 22 éve folyamatosan ígér a szegedieknek.    Szeged város gazdasága elég erős ahhoz, hogy önállóan is belevágjunk egy új híd építésébe… Várja ezt a hidat minden szegedi és újszegedi… De hiába!” – zárta levelét a képviselő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb