Mindenmás

Napi pakk: több napsütés vár ma ránk Szegeden, ma is itt lesz városunkban Karikó Katalin és folytatódik az Ünnepi Könyvhét

Végre elmennek az esőfelhők a fejünk fölül, és egyre több napsütésre számíthatunk Szegeden. Már csak karnyújtásnyira vagyunk a hétvégétől, így belevethetjük magunkat a város pezsgő életébe: folytatódik az Ünnepi Könyvhét, és zakatol tovább a kajak-kenu Eb a Maty-éren, sőt még Karikó Katalin is itt lesz velünk! Legyen szép a napotok, a reggeli kávé mellé meghoztuk a Napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kíván a Szeged365.hu minden kedves Vazul, Zalán, Valér, Herkules, Metód és Hartvig nevű Olvasóinak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 166 éve, 1858 – ban Szatymazon megszületett Dankó Pista cigány származású nótaszerző.
  • 99 éve, 1925 – ben megszületett Darvas Iván kétszeres Kossuth-, és Jászai Mari-díjas, színművész, a Nemzet Színésze.
  • 97 éve, 1927 – ben megszületett Baranyi László színész, aki a Família Kft. című sorozatban a nagypapát játszotta.
  • Ma 78 éves Donald Trump amerikai üzletember, politikus, médiaszemélyiség, az USA 45. elnöke.
  • Ma 70 éves Kemény Dénes vízilabdázó, edző, állatorvos, akinek a vezetésével 3 olimpiát nyert a vízilabda-válogatott.
  • Ma 55 éves Steffi Graf német teniszezőnő.

MA MÁR TÖBBET FOG SÜTNI A NAP SZEGEDEN

Pénteken már több napsütésre számíthatunk Szegeden, és csak elvétve fordulhat elő gyenge zápor. Városunkban a széltől sem kell majd tartani, az előrejelzések szerint nyugis napunk lesz. Hajnalban 8-15, a délutáni órákban 22-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

FOLYTATÓDIK AZ ÜNNEPI KÖNYVHÉT

Tizenkilenc helyszínen mintegy száz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, író-olvasó találkozókkal, kiállításokkal, könyvkiadók, folyóiratok programjaival várják az érdeklődőket a 95. Ünnepi Könyvhéten és a 23. Gyermekkönyvnapokon Szegeden.

TOVÁBB ZAKATOL A KAJAK-KENU EB A MATY-ÉREN

Harmincnyolc ország versenyzői vesznek részt a szerdán kezdődő gyorsasági, para kajak-kenu és SUP Európa-bajnokságon a szegedi Maty-éri pályán, amely az utolsó nemzetközi verseny a párizsi olimpia és paralimpia előtt – közölte Szakács Bálint, a szervezőbizottság elnöke az eseményt megelőző keddi sajtótájékoztatón.

MINIKONCERT ÉS DÍJÁTADÓ ZENEI ÜNNEPSÉG LESZ TABATABAI NEJAD FLÓRÁVAL

Minikoncertekkel és egy díjátadó zenei ünnepséggel zárja idei évadát a szegedi No Milk Today. Június 14-én, pénteken este hét órától az ApolloJam, a Singstrings és mindenki kedvence, az ifjú tehetséges énekesnő, Tabatabai Nejad Flóra, Az ének iskolája első évfolyamának, valamint a Sztárban sztár +1 kicsi első évadának döntőse, az X-Faktor 10. évadának versenyzője fog énekelni a közönségnek. A díjmentes est házigazdája Pleskonics András, a Legszegedibb Tanító, alias Dr. Rock lesz.

MA IS SZEGEDEN LESZ KARIKÓ KATALIN

Mint korábban megírtuk, a héten Szegedre jön Karikó Katalin! A Nobel-díjas tudós több programon is részt vesz, többek között az EUGLOH találkozón is ott lesz, könyvet dedikál és a Füvészkertbe is ellátogat. Mindezeken felül most megtudtuk, hogy pénteken Karikó Katalint az SZTE Klebelsberg Könyvtár „Örökös Könyvtári Tag” címmel tünteti ki, mivel a könyvének jogdíjaiból nagyvonalú felajánlást tett.

NAGYOT DRÁGUL MÁTÓL AZ ÜZEMANYAGOK ÁRA

Az elmúlt időszakban tapasztaltakkal ellentétben a héten pénteken emelkedik mind a benzin, mind a gázolaj ára – írta a holtankoljak.hu. Mint kiderült, a benzinért 4, a gázolajért 5 forinttal többet kérhetnek majd el a szegedi kutakon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb