KözéletVideo365

Kásler Miklós: az oktatás feladata bevezetni a fiatalokat a végtelen ismeretekbe – körbejártuk a felújított Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolát

Néptánccal és versekkel köszöntötték a gyerekek a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolát, melynek uniós támogatással felújított és kibővített épületét kedd délelőtt adták át. Az ünnepélyes átadón beszédet mondott Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Juhász Tünde kormánymegbízott, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Kazi Mária, az iskola intézményvezetője.

KÁSLER MIKLÓS: “AZ OKTATÁS ALAPKÉRDÉSE A SZERETET”

“Az oktatás alapkérdése a szeretet, az a törekvés, hogy a világra csodálkozó gyermekekből identitással rendelkező, hívő, értékorientált embereket neveljünk” – mondta el az átadón Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere, majd hozzátette, a család feladata biztosítani a felnövekvő ifjaknak azt a biztonságot és szeretetet, melyet senki más nem tud megadni, az oktatásé pedig ezt kiegészítve bevezetni a fiatalokat a végtelen ismeretek birodalmába.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

AZ ISKOLA 693,1 MILLIÓ FORINTBÓL ÚJULHATOTT MEG

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke úgy fogalmazott, az elmúlt években rengeteget fejlődött a magyar oktatás infrastrukturális és szakmai szempontból is. 100 milliárdos nagyságrendű uniós és kormányzati fejlesztési forrás érkezett a területre, ebből 3,8 milliárd a szegedi tankerületbe. Mint mondták, a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola 693,1 millió forintból, uniós támogatással újulhatott meg.

SZINTE AZ EGÉSZ ISKOLA MEGÚJULT

Kazi Mária, intézményvezető elmondta, a beruházás során új épületszárnyat emeltek, ahol a természettudományos, művészeti és a technika tantárgyak élményszerű oktatását lehetővé tevő tantermek kaptak helyet. Megújultak az iskola belső terei, a tetőtérben az egyénre szabott oktatás feltételeit biztosító foglalkoztatószobákat alakítottak ki, a tornateremben pedig új sportpadlót fektettek le. A projekt részeként 100 millió forintból új bútorokat, informatikai eszközöket – köztük 25 digitális táblát -, laborberendezéseket, tan- és sporteszközöket vásároltak.

Végezetül az ünnepségen Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök felszentelte az új épületrészt, majd Juhász Tünde kormánymegbízott jelképesen átnyújtotta az iskola diákjainak a felújított létesítmény kulcsát.

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb