KözéletSmart Szeged

Pont, mint Pesten: mostantól Szegednek is van nagykörúti kerékpársávja

“Mostantól Szegednek is van nagykörúti kerékpársávja!” – adta hírül a CM365 blog, avagy a Magyar Kerékpárosklub szegedi szervezetének közösségi média platformja. Mint írják, csak néhány méterről van szó, amely a Petőfi Sándor sugárút kereszteződésében segíti a közlekedést és a Bécsi körúton megszélesített forgalmi sávban, illetve az abban lévő kerékpáros nyomokban folytatódik.

A szakasz a CM365 posztja szerint nem a budapesti nagykörút mintájára készült, ezt régebb óta tervezték már, keskenyebb, rövidebb, és nem vettek el egy forgalmi sávot sem a kialakítás kedvéért, csak kicsit átrendezték az utat. Mint írják, nagyon hasznos, és kiegészül olyan kerékpáros felállóhelyekkel, új jelzőlámpákkal, amelyek lehetővé teszik, hogy indirekt kanyarodásokkal a biciklizők a Bécsi körútról szabályosan elérjék a sugárúton futó kerékpárutat, és a kerékpárútról is a Bécsi körutat.

Ez eddig nem így volt: bár megépült a Petőfin a bringaút elég régen, a körúton semmilyen biciklis kijelölés nem volt, és a kanyarodás sem volt megoldva, így sokan inkább a zebránál mentek át, aztán meg folytatták az útjukat a járdán.

KORÁBBAN ÍRTUK BRINGÁS TÉMÁBAN

Az utóbbi napokban igencsak szorgosan gyártotta a kontenteket a CM365, mivel a Szeged365 olvasói (Ti) a jelek szerint örültök ezeknek, igyekszünk minél többet leszemlézni ezek közül. Van miből szemezgetni, annyi felfestés árasztotta el Szeged útjait, hogy lassan már több van belőlük, mint vízcsepp a Tiszában.

Az utóbbi napok termése:

Kérdeztétek, íme a válasz: a CM365 rövidítésben a két betű a Critical Mass rövidítése.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb