Csapatot bővít a REÖK Cukrászda, akik öt éve gasztro-forradalmat indítottak Szegeden
Valóságos vendéglátóipari dream-team szaladt össze a 2018-ban megnyitott REÖK Kézműves Cukrászdában, a belsőt hazánk világhírű designer-e, Varró Zoltán álmodta meg, a sütiket-tortákat pedig a többszörös Ország Tortája győztes Szó Gellért komponálja a kezdetektől fogva. Egyetlen valaki hiányzik már csak a csapatba, ha pultos-felszolgáló vagy barista a végzettséged és tényleg jó vagy abban, amit csinálsz, lehet, hogy pont Te vagy az…
SZŰK ÖT ÉVE TÖRT KI A SZEGEDI CUKRÁSZOK GASZTRO-FORRADALMA
Bő négy, vagy inkább szűk öt éve tárta ki kapuit a REÖK Kézműves Cukrászda, amely valóságos gasztro-forradalmat indított el a Napfény Városában, a Magyar Ede szecessziós épületében megnyitott vendéglátóhely nyomdokain azóta is sorra nyílnak a hasonló stílusú kávézók. A 2018 nyarán született cukrászda sorsát nem bízták a véletlenre:
- a patinás, egyszerre elegáns és divatos enteriőrt arra a Varró Zoltánra bízták, aki az egyetlen magyar, aki átvehette a beltéri designer-ek Oscar-díjának tartott Gold Key Awards for Excellence in Hospitality Design díját New York-ban,
- a cukrászcsapat munkáját a nyitás óta a többszörös Ország Tortája győztes Szó Gellért mentorálja,
- a legfontosabb pedig, hogy az ásványvízen és üdítőn kívül nincs “beszállított” termék, a croissant-tól kezdve a kézműves csokoládékon át a tortákig az összes finomságot a pincében kialakított profi műhelyben dolgozó csapat állítja elő.
BEJÖTT A KONCEPCIÓ, CSAK ÚGY REPKEDNEK A DÍJAK SZEGEDRE
A kompromisszumot nem tűrő koncepció úgy tűnik, rendesen bejött, a Magyar Ede téri cukrászdát hamarosan a “kistestvére”, az ÁRKÁD Szeged tetején megnyitott design-atombomba, a Delimo követte, a fent említett két karakter mentorálásában. Szürreális volt 2018-ban, majd 2019-ben ilyesmit látni, de mindkét hely megnyitásakor kígyózó sor állt a bejáratnál, ha nem a saját szemünkkel láttuk volna, el sem hittük volna (a REÖK Cukrászda esetében 126 sorban álló szegedit számoltak meg a Kölcsey utcán).
A két cukrászda gyorsan közönségkedvenc lett, ezzel párhuzamosan a különféle országos díjak sem maradtak el:
- egyszerre hozták el az Év Kávézója 2019, Év Baristája 2019, Év Kávéja 2019 díjakat a Kávékorzó Magazin országos közönségszavazásán, nagy nevű, fővárosi vendéglátóhelyeket lehajrázva,
- 2021-ben különdíjas lett a Szeszélyes Dió névre keresztelt finomságuk a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen,
- 2022-ben régió kiváló fagyija díjat kapott a tökmagos-málnás fagylalt különlegességével a minden évben megszervezett Év Fagyija megmérettetésen,
- a Magyar Cukrász Ipartestület Év bejglije országos versenyén pedig az Év Mákos Bejglije címet hozták el Szegedre.
LÉGY TE IS GASZTRO-FORRADALMÁR!
A szegedi cukrászda csapata rengeteg meglepetéssel készül a 2023-as szezonra, azonban lehet, hogy még Te is beférsz a különítménybe.
Az alábbi két pozícióban bővítenek:
- pultos-felszolgáló,
- barista.
Próbálj rá, írj egy rövid, fényképes önéletrajzot és küldd el nekik az [email protected] e-mailcímre és lehet, hogy Te leszel a REÖK Kézműves Cukrászda következő arca!
Egy hozzászólás