Közélet

Napi összefoglaló: tovább nőtt a fertőzöttek száma az országban és mutatjuk mire számíthatsz augusztus 20-án Szegeden

Az elmúlt egy napban tovább nőtt a fertőzöttek száma a megyében, újabb 32 esetet regisztráltak, a megyében azonban változatlan a helyzet. Összekaptuk, hogy mi lesz nyitva holnap azaz augusztus 20-án a Napfény Városában. És remek programokat ajánlottunk az ünnepi hosszú hétvégére.

32 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN

32 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5002 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 609 fő, 3665-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 728 fő. 57 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

MUTATJUK MI LESZ NYITVA AUGUSZTUS 20-ÁN SZEGEDEN

Közeleg az Államalapítás Ünnepe, melynek kapcsán rengeteg kérdés érkezett Tőletek: mi lesz nyitva és mi nem a Napfény Városában? Íme a hiánypótló gyűjteményünk, a bevásárlóközpontoktól a piacokon át a hivatalokig!

ÓPUSZTASZER AD OTTHONT A SZÉKELY NEMZETI TANÁCS ALÁÍRÁSGYŰJTÉSÉNEK

1 millió 8 ezer szignó gyűlt eddig össze a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtésén, a nemzeti régiók létrejötte a magyar megmaradást szolgálná – hangoztatta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kedden az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparban, ahol részt vett a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés támogatásáról szóló sajtótájékoztatón.

VÉGET ÉRT A SZEGED FŐUTCÁJA A TISZA PROGRAMSOROZAT

Ahogy jött, úgy ment: egy röpke Facebook-posztban közölték, hogy véget ért a Szeged főutcája a Tisza című rendezvénysorozat a Huszár Mátyás rakparton. A július 11-én indított széria többek között egy látványos légi show-val és Szeged közismert művészeivel csábította a lezárt rakpartra a nagyérdeműt. Az önkormányzat bejelentette, hogy itt a vége, tehát az Államalapítás Ünnepén és az ehhez kapcsolódó hosszú hétvégén úgy tűnik, városi rendezvény nélkül maradnak a szegediek.

MEGÉRI KIRÁNDULNI EGYET AZ ÁLLAMALAPÍTÁS NAPJÁN A VADASPARKBAN

Hosszított nyitva tartással készül a Szegedi Vadaspark augusztus 28-án, pénteken az Állatkertek Éjszakájára. A megszokott programoktól eltérően most egy kellemes esti sétára invitálják a vendégeket, ahol az éjszakai etetést is meg lehet majd csodálni.

AUGUSZTUS 20-ÁN ÉS 21-ÉN NEM KELL FIZETNI A PARKOLÁSÉRT

Augusztus 20-án és 21-én nem kell fizetni a parkolásért Szegeden, osztotta meg az Szegedi Közlekedési Társaság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb