KikapcsSzegedi Arcok

Elmarad a Szegedi Majális (is) – így érinti a kitelepülő szegedi kisvállalkozókat

A koronavírus-járványnak “köszönhetően” tényleg búcsút mondhatunk a Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozatnak és a Szegedi Majálisnak is, ez utóbbi most hétvégén lett volna. Pedig! 2020-ban éppen hétvégére esik a munka ünnepe, amit három napon át élvezhettünk volna. A világjárványnak köszönhetően azonban ez is ugyanolyan lesz, mint a mögöttünk álló hétvégék: csendesek és visszafogottak. Na, de mihez kezdenek ebben a helyzetben azok, akik több évtizede gondoskodnak arról, hogy a szegedi majális a kicsik és a nagyok számára egyaránt érdekes, szórakoztató és fogyasztható legyen?

Mihez kezd a vidámpark vezetője, a borász na meg a büfések? Megkérdeztük!

CZÉKUS ÁGNES, CZÉKUS VIDÁMPARK: ÉRZELMILEG IS MEGVISEL A JÁRVÁNY

Czékus Ágnes örökölte hivatását. A szegedi Czékus Vidámpark Kft. vezetőjének már a nagyszülei és a szülei is azzal foglalkoztak, hogy mosolyt és kacagást varázsoltak az emberek arcára. Vagyis kijelenthetjük: a koronavírus-járvány nem csak gazdaságilag, hanem érzelmileg is igen csak megviseli őt. A vállalkozó elmondása szerint azzal, hogy márciusban nem tudta kezdetét venni a szezon, ami egyébként részükről minden évben novemberig tart, óriási anyagi kiesést jelent. Jelenleg a tartalékait éli fel, ám tudja, hogy mindez nem mehet sokáig.

Fotó: SZVP, Facebook

„Óriási szívfájdalom, hogy nem tudtuk elkezdeni a szezont, ami a mi esetünkben március és november közé tehető. Egyrészt azért borzasztó mindez, mert számomra a szórakoztatás jelent mindent: örömet okozni másoknak, nevetni látni őket. Másrészt a megélhetésem is veszélyben van, ugyanis 55 évesen szinte semmi esélyem arra, hogy bármiféle munkát kapjak. Jelenleg a tartalékaimból élek, viszont, ha a korlátozások nem lazulnak és az előttünk álló hónapok egyikében sem sikerül a szolgáltatásomat értékesíteni, akkor a téli időszakban elképzelni sem tudom, hogy mi lesz velem.”

Ágnes bízik abban, hogy a gépeket az év elején nem hiába készítették fel, és ha a majális nem is, akkor az előttünk álló, későbbi időpontokra tehető események azért megrendezésre kerülnek, mert különben az egész vidámparkos szakma lehúzhatja a rolót.

Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál hivatalos Facebook oldala

LEHŐCZ JÓZSEF, ARANYHAL ÉTTEREM: BÍZIK BENNE, HOGY LEGALÁBB HUNGARIKUM ÉS HALFESZTIVÁL LESZ

Ebben bízik az évtizedek óta kitelepülő szegedi Aranyhal Étterem és Menüház megbízott vezetője, Lehőcz József is, aki az elmúlt 15 évben minden alkalommal oszlopos tagja volt a szegedi majálisnak. Az étterem rendszerint melegkonyhás büfét biztosít a városbéli eseményeken, ilyen helyzetbe azonban Lehőcz József elmondása szerint még egyszer sem kerültek.

Bízik abban, hogy a Hungarikum Fesztiválon és a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon már részt tudnak venni, emellett kiemelte azt is, hogy a világjárvány rájuk is, mint minden más vállalkozóra negatívan hat. A teljes veszteséget azonban házhoz szállítással próbálják elkerülni.

SIKET GÁBOR, KONYTOS BORHÁZ: “MINDEN SZÁMÍTÁSUNKAT KERESZTÜLHÚZTA A VILÁGJÁRVÁNY”

A szegedi – klárafalvi Kontyos Borház tulajdonosát is megrázta a koronavírus okozta őrület.. Siket Gábor lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a szegedi majális lett volna számukra a szezonnyitó, ami megalapozta volna a májusi Borfesztet és az azt követő eseményeket és nagy rendezvényeket.

Siket Gábor, jobbról. Forrás: Kontyos FB oldal

„Minden számításunkat keresztbe húzta a világjárvány.. Sajnos ennek köszönhetően mi sem tudjuk megkezdeni a szezont, amit a szegedi majális alapozott volna meg. Igyekszünk a közösségi felületeinken és a weboldalunkon tartani a fogyasztóinkkal a kapcsolatot, mindeközben pedig azt reméljük, hogy a korlátozások minél előbb lazábbak lesznek és az őszi Bortér előtt azért akad még néhány rendezvény, ahol megmutathatjuk majd magunkat.”

KORÁBBAN ÍRTUK A TÉMÁBAN:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb