Szegedi Arcok

Czutor Zoli vs Majka, második menet: áll a bál az Artisjus-segélyek körül

Rendkívüli szociális támogatásokat hirdetett meg az Artisjus szerzői jogvédő iroda és az Előadóművészi Jogvédő Iroda, melyek célja a koronavírus miatt nehéz gazdasági helyzetbe jutott hazai zenészek kisegítése. A legismertebb magyar előadó- és színművészek is rendkívüli támogatást igényeltek, amelyek összege 70-120 ezer forint között mozog. A támogatottak között ott van a szegedi Czutor Zoli, a Nyers és a Belmondo frontembere, egyben az Artisjus elnökségi tagja is. Majka megint kiakadt…

A lista telis-tele van ismert zenészekkel, az összeg 70-120.000 forint között mozog: Csík János (Csík Zenekar), Dolák-Saly Róbert, Dresch Mihály, Egri Péter (Mystery Gang), Galambos Dorina, Gerendás Péter, Grandpierre Atilla (VHK), Kalapács József, Kállay-Saunders András, Köteles Leander, Lang Györgyi, Mester Tamás, Mező Misi, Náksi Attila, Paksi Endre, Pajor Tamás, Pély Barna, Polgár Odett, Rizner Dénes (Deniz), Takáts Tamás, Terecskei Rita, Tolvai Reni, Varga Líviusz (Quimby) vagy Zságer Balázs (Zagar).

“Gusztustalannak és szánalmasnak tartom ezt az egészet!” – nyilatkozta Majka, a sztoriba Vastag Tamás is becsatlakozott.

Az események egyik főszereplője a szegedi Czutor Zoli, akit rendesen telibe trafált az országos média az eset kapcsán. Zoli 2011 óta az Artisjus elnökségi tagja, ergo felmerül a kérdés: vajon van ráhatása a pályázatok elbírálására? Hogy a kérdésre mi a válasz, megkérdezzük a Belmondo és Nyers frontember szegedi zenésztől mit gondol, egy exkluzív traccsparti keretében a ma esti Szeged365 Podcast-ben!

Tehát, a teljes sztori, Czutor Zolival: csütörtök 19:00, Szeged365 Podcast!

A múlt heti adást itt tudod megfülelni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb