Közélet

Napi összefoglaló: eltörölték a vásárlási idősávot, lehetnek 500 fő alatti rendezvények, számítógépeket kapott a Gemma

Eltörölték a koronavírus-járvány miatt bevezetett vásárlási idősávot, hatályba lépett a veszélyhelyzet megszűnéséről szóló törvény, megrendezhetők az 500 fő alatti események és felújított számítógépeket kapott a szegedi Gemma Központ.

ELTÖRÖLTÉK A VÁSÁRLÁSI IDŐSÁVOT

Az Origo.hu információi szerint szerdai ülésén a kormány döntést hozott arról, hogy eltörli a nyugdíjasok vásárlási idősávját. A járványügyi készültségről szóló rendelet éjfélkor életbe lépett, és ez már nem tartalmazza a vásárlási időkorlátot, tehát az megszűnt – írja a portál. A rendelkezés csütörtöktől van érvényben.

HATÁLYBA LÉPETT A VESZÉLYHELYZET MEGSZŰNÉSÉRŐL SZÓLÓ TÖRVÉNY

A veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény szerdán est jelent meg a Magyar Közlönyben. Marad a maszkhasználat a tömegközlekedésen és a boltokban, viszont megszűnik a 9-12 óra közötti, csak 65 éven felülieknek fenntartott vásárlási idősáv.

A MARS TÉRI PIACON IS MEGSZŰNT A VÁSÁRLÁSI IDŐSÁV

A Mars Téri Piacon is megszűnt az idősekre vonatkozó vásárlási idősáv, ennek értelmében ezentúl a 65 éven felüliek nem csak 10 és 12 között mehetnek Szeged éléskamrájába, míg a 65 év alattiak ezentúl 10 és 12 között is vásárolhatnak.

MEGRENDEZHETŐK AZ 500 FŐ ALATTI ESEMÉNYEK

Hosszú idő után újra újságírók jelenlétében tartották meg a Kormányinfót. A sajtótájékoztatón kiderült: mától valóban eltörölték a vásárlási idősávot, engedélyezték az 500 fő alatti rendezvényeket, Gulyás Gergely szerint helyes döntést hozott az OBH a Szegedi Törvényszék vizsgálatát követően.

MUTATJUK MILYEN INTÉZKEDÉSEK MARADNAK FENN A VESZÉLYHELYZET MEGSZŰNÉSÉT KÖVETŐEN SZEGEDEN

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében elrendelt veszélyhelyzet ugyan ma teljesen megszűnt, Szegeden azonban mégis megmarad néhány fontos intézkedés, erről Szeged polgármestere, Botka László hivatalos közösségi oldalán számolt be.

FELÚJÍTOTT SZÁMÍTÓGÉPEKET KAPOTT A SZEGEDI GEMMA KÖZPONT

Tizenkét számítógépet ajándékozott a szegedi Gemma Központnak kiadónk, a Dél-Magyarországi Polgári Egyesület (DMPE). A fogyatékossággal élő gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó szegedi intézményben már több, mint száz megyei család részesül fejlesztő és készségfejlesztő iskolai oktatásban, szociális nappali ellátásban és támogató szolgáltatásban.

MEGSZŰNIK A BUSZKÖZLEKEDÉS SZEGED ÉS BUDAPEST KÖZÖTT

Június 20-ától megszűnik a Szeged és Budapest közötti buszos tömegközlekedés – derült ki a Volánbusz közleményéből. A jövőben az autóbuszos közlekedés vasúti ráhordó szerepe nő majd.

ELHUNYT BENEDEK TIBOR, HÁROMSZOROS OLIMPIAI BAJNOK VÍZILABDÁZÓ

Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya – közölte a Magyar Vízilabda Szövetség.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb