Közélet

Napi összefoglaló: ajándékot kaptak a helyi egészségügyi dolgozók, Szegeden a legjobb az életminőség a megyében, mutatjuk a vakáció veszélyeit és a megoldást

Közel 9 millióan fertőződtek meg az új koronavírussal a világban, ajándékban részesültek helyi egészségügyi dolgozók, egy felmérés szerint Szegeden a legjobb az életminőség a megyében és mutatjuk a vakáció veszélyeit és annak megelőzését.

9 MILLIÓ KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT A VILÁGBAN

Mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4107 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 100 éves, krónikus beteg, ezzel 573 főre emelkedett az elhunytak száma, 2600-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 934 fő. 183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

AJÁNDÉKOT KAPTAK A SZEGEDI EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK

Több mint egy tonnányi élelmiszert kapnak a Pick Szeged Zrt. felajánlásának köszönhetően az SZTE Klinikai Központ egészségügyi dolgozói. Az adományokat folyamatosan, július végéig 13 klinikai egységbe juttatják el a Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szeged segítségével.

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYÉN BELÜL SZEGEDEN A LEGJOBB AZ ÉLETMINŐSÉG

A HÉTFA Kutatóintézet szakértői vizsgálták a 2012-2018-as időszak életminőségi mutatóit. Az 50 kritérium alapján összeállított tanulmány rávilágít a járásszékhelyek erősségeire és gyengeségeire is. A kutatásból kiderült: Szegeden a legmagasabb az életminőség Csongrád megyében, országosan pedig a 21. legjobb mutatókkal bír a megyeszékhely Magyarország 174 városa közül.

ÁRAD A TISZA, SZEGEDEN 476 CM A VÍZSZINT

Folytatódik a Tisza vízszintjének emelkedése: a legfelső szakaszán újabb jelentős áradás indul, Szegeden már 476, Mindszentnél 489 Algyőnél 499 cm a folyó szintje, adta hírül az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

NŐ A CSECSEMŐGONDOZÁSI DÍJ ÖSSZEGE

2021. július 1-jétől nő a csecsemőgondozási díj összege, a korábbi 70 százalékról a bruttó fizetés 100 százalékára emelkedik a csed összege – jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Ez azt jelenti, hogy a gyermek megszületését követő hat hónapban jobb anyagi körülmények közé kerül a család, mint azt megelőzően.

10 NAPRA LEZÁRJÁK A FEKETE SAS UTCA EGY RÉSZÉT SZEGEDEN

Szerdán, azaz június 24-én 10 napra, vagyis július harmadikáig lezárják a Fekete Sas utca egy szakaszát Szegeden, a Városháza mögött. Ez pedig vélhetően azt eredményezi majd, hogy  egy pár napig  még nehezebb lesz parkolóhelyet találni a belvárosban.

MUTATJUK MILYEN VESZÉLYEKET REJT A VAKÁCIÓ ÉS AZT IS, HOGYAN ELŐZHETŐ MEG A BAJ

A vakáció veszélyeire és annak megelőzésére hívta fel a figyelmet a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden délelőtt.  A sajtótájékoztatón szó esett a baleset és bűnmegelőzésről, a vakáció fiatalokra és idősekre egyaránt leselkedő veszélyeiről és a szakértők ismertették azt is, hogy hogyan, milyen módon vehetők szabályosan igénybe a fürdők és a szabad strandok.

A SZEGEDI RÖST GERGELY, MATEMATIKUS SZERINT MAGYARORSZÁGON AZ EGYIK LEGKEDVEZŐBB A KORONAVÍRUS HELYZET

Az óvintézkedések betartásával mindannyian sokat tehetünk azért, hogy ne alakuljanak ki kisebb fertőzési gócok az országban, a vírus terjedésének lelassításával elkerülhető ugyan az országos járvány. Dr. Röst Gergely, a járványok terjedését modellező szegedi matematikus szerint a japán példa követendő a korlátozások könnyítésének idején is vagyis: el kell kerülni a zárt térben való, tömeges, hosszabb tartózkodást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb