Mindenmás

Start ösztöndíjban részesülnek az SZTE elsőéves hallgatói

Start ösztöndíjban részesülnek az SZTE elsőéves hallgatói, akik eddig csak a szociális ösztöndíjat tudták megpályázni az oktatási intézménybe való bekerüléskor. A Szegedi Tudományegyetem éppen ezért úgy döntött, megtámogatja a felsőoktatásukat megkezdő fiatalokat, egy olyan start ösztöndíj csomagot állított össze, amelyet a felvételt nyert tanulók közül immár bárki igénybe vehet – osztotta meg a napi.hu.

Az ösztöndíjban azok az elsőéves hallgatók részesülhetnek, akik első helyen a Szegedi Tudományegyetemet jelölték meg továbbtanulási célból és felvételt is nyertek annak bármely Karának szakára a 2020/21-es tanévben. Természetesen azok sem maradnak le, akik nem így tettek, abban az esetben, ha július 9-ig módosítják a Felvin.hu-n kitöltött jelentkezési lapjukat és az SZTE-e teszik első helyre.

A támogatás legalacsonyabb összege 40 ezer forint/hó, a legmagasabb pedig akár 120 ezer forint is lehet. A már említett követelmény mellett természetesen fontos betartani a határidőt, amely keretén belül igényelhető ez a bizonyos start ösztöndíj. A beadásra július 10-ig van lehetőség.

Ám a Szegedi Tudományegyetem nem csak az imént említett támogatásokkal, hanem a tanulmányi és a Talent  ösztöndíjjal is évről-évre ösztönözni kívánja a művészeket, sportolókat, kutatókat és a kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges fiatalokat. Mindemellett pedig nem szabad megfeledkezni az önkormányzat által biztosított, városi ösztöndíjáról sem.

Forrás: napi.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb