Közélet

Napi összefoglaló: Áder bekeményít a Tisza-trutyi ügyében, lesz Kamionos Találkozó Szegeden

Egy újabb pörgős napon vagyunk túl a Napfény Városában, ha lemaradtál erről-arról, most pikk-pakk bepótolhatod: íme a mai, legfontosabb szegedi és a szegedieket érintő híreink, egyetlen csomagban!

NAPI KÖZÉLET

MÉG MINDIG VANNAK ÚJ FERTŐZÖTTEK

Tizenhat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4205 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma, változatlanul 589 fő, 2874-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 742 fő. 142 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

ÁDER JÁNOS A ROMÁN ÉS UKRÁN ELNÖKHÖZ FORDULT A TISZÁN ÚSZKÁLÓ TRUTYI ÜGYÉBEN

Na végre.

A román és az ukrán elnökhöz fordult Áder János a Tiszán és a Szamoson úszkáló, Magyarországra érkező hulladék miatt. A köztársasági elnök azt kérte Volodimir Zelenszkij ukrán, valamint Klaus Johannis román elnöktől, hogy vessék latba befolyásukat a szennyezés megállítása érdekében.

SZEGEDI KÖZLEKEDÉS

Holnapután új nap, új remények, újabb varia a szegedi közlekedésben…

A helyszín a jó öreg Stefánia.

Megint változik a közlekedési rend a Stefánián. Az egy hónapja érvényben levő, átmeneti közlekedési rend, július 9-től ismét átalakul. A változást a park újjászületése indokolja, emellett a június 9-e óta érvényben lévő forgalmi korlátozások is fennmaradnak

NAPI LAZULÁS

MÉGIS LESZ KAMIONOS TALÁLKOZÓ SZEGEDEN!

Imádod a többszáz lóerős, több tonnás vasakat? Te is a “Túl a csúcson” című Stallone filmen nőttél fel? Van egy klassz hírünk: (mégis) lesz Nemzetközi Kamionos Country Találkozó Szegeden, írd be a dátumot és a helyszínt: 2020. szeptember 4-5-6., Sziksósfürdő Strand – és Kemping!

MONA LISA MOSOLYA, SZEGEDEN

Lencsevégre kaptuk Mona Lisát, aki ott díszeleg az Agyagos és a Gáz utca kereszteződésében található kenyérgyári síló oldalán. Az alkotás három klassz és nagyon tehetséges szegedi fiatalnak köszönhető, akiknek nem ez az elő munkájuk a Napfény Városában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb