Közélet

Napi összefoglaló: elfogadták az EU-költségvetést, csökkent az aktív fertőzöttek száma, lezárják a szegedi Csillag teret

Elfogadták az EU hétéves költségvetését, csökkent az aktív koronavírussal fertőzöttek száma az országban és öt hétre lezárják a szegedi Csillag teret, kezdetét veszi a felújítás.

ELFOGADTÁK AZ EU HÉTÉVES KÖLTSÉGVETÉSÉT

Az európai uniós tagállamok kormányfői elfogadták az EU 2021 és 2027 közötti időszakra szóló keretköltségvetését, Magyarország és Szeged is jelentős forrásokhoz juthat a következő ciklusban. A most megszületett megállapodás tartalmazza a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó pénzügyi csomagot is.

CSÖKKENT AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA AZ ORSZÁGBAN

8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4347 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3257-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 494 főre csökkent. 78 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 4-en vannak lélegeztetőgépen.

FELÚJÍTJÁK A SZEGEDI CSILLAG TERET, 5 HÉTRE LEZÁRJÁK A TARJÁNI VÁROSRÉSZT

Felújítják Szegeden a Csillag teret, a tarjáni városrészt 5 hétre lezárják. A beruházás uniós és önkormányzati forrásból valósul meg. Az adott városrészen megújul az útburkolat, kiszélesítik az utat a Lugas utcán, valamint a Budapesti körúton, ahol buszsávot hoznak létre, hogy biztonságosabbá és gyorsabbá váljon a kerékpáros és a közösségi közlekedés is a téren.

MEGTISZTULT RAKPART – CIVILEK VARÁZSOLTÁK ÚJJÁ A TISZA-PART EGY RÉSZÉT

Kedden délelőtt szorgalmas önkéntesek szállták meg a Huszár Mátyás rakpart Belvedere palota felőli lehajtóját: a szuper kezdeményezés célja, hogy megtisztítsák a környéket a hónapok óta felhalmozódott szeméttől.

NÉZZ SZÉT VELÜNK A TÉRSÉG LEGVAGÁNYABB STRANDJAIN

Szeged nem csak, hogy a Napfény de egyúttal a Fürdők Városa is! Nem hiába, hiszen ez az a hely, ahol mindig pezseg az élet, ahol a mediterrán hangulat mellett a sok-sok színes és vizes program mindig, mindenkit jókedvre deríti és, ahol a kikapcsolódás és a szórakozás az év minden szakaszában garantált.

OTT JÁRTUNK AZ AKÁRKI KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓJÁN

Július 24-én, 21:00 órakor tovább dübörög a Szegedi Szabadtéri Játékok 2020-as évada, jön az Akárki! A Dóm téren ezúttal egy a humortól cseppet sem mentes előadás kerül színre, amelynek főszereplői, Hegedűs D. Géza és Zsótér Sándor, Kossuth-díjas művészek hétfőn a nagyérdeművel beszélgettek.

ÚJ TAGGAL GAZDAGODOTT A SZEGEDI GROSICS AKADÉMIA

Új, szegedi kötődésű, fiatal játékost igazolt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Gréczi Márton a Békéscsabától érkezett, az előző szezonban 29 bajnoki mérkőzésen szerepelt, ebből 13-szor kezdőként volt tagja az utóbb említett csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb