Közélet

Napi összefoglaló: egy új fertőzött a megyében, befutott a járványügyi protokoll az oktatási intézményekbe, megújul a Csillag tér és az Algyői út

Az elmúlt 24 órában egy új fertőzöttet regisztráltak Csongrád-Csanád megyében. Befutott a járványügyi protokoll az új tanévre vonatkozóan és félúton jár a Csillag tér illetve az Algyői útfelújítása.

EGY ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

24 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4970 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 609 fő, 3631-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 730 fő. 60 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

BEFUTOTT A JÁRVÁNYÜGYI PROTOKOLL AZ ÚJ TANÉVRE VONATKOZÓAN

A terv mintegy tizenegy témakörben és hetven pontban határozza meg az óvodák, iskolák teendőit. A protokoll részletes útmutatást ad a tanévkezdéshez szükséges takarításra és fertőtlenítésre, amelyhez a szükséges fertőtlenítőszereket az Állami Egészségügyi Ellátóközpont minden intézménynek biztosítja közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

FÉLÚTON A CSILLAG TÉR AZ ALGYŐI ÚT FELÚJÍTÁSA

Július 25-én öt hétre lezárták a Csillag teret, ahol nagyszabású felújítás vette kezdetét. Új útburkolatot fektetnek le, kiszélesítik az utat a Lugas utcán, valamint a Budapesti körúton is. Utóbbi szakaszon buszsávot hoznak létre, hogy biztonságosabbá és gyorsabbá váljon a kerékpáros és a közösségi közlekedés is a téren.

Augusztus 3-án láttak neki a szakemberek, hogy jelzőlámpás csomópontot alakítsanak ki Szegeden a Baktói utca és az Algyői út kereszteződésénél. A négy hétig tartó munkálatokból kettő már mögöttünk van, de még mindig csak egy sávon lehet közlekedni a helyszínen.

ÚJ LAKÓVAL BŐVÜL A VADASPARK

Csülök az első rinocérosz, aki megteremti az összeköttetést Szeged és a Kormány két erős embere között: 2018-ban születése után nem sokkal Orbán Viktor miniszterelnök fogadta örökbe, most a Szegedi Vadaspark új lakójaként köszöntötte Facebookon Botka László.

ÖSSZEKAPTUK AZ ÜNNEPI HOSSZÚ HÉTVÉGE PROGRAMSOROZATÁT

A Napfény Városában természetesen az előttünk álló hosszú hétvégén sem áll meg az élet. Mutatjuk hol tudsz kikapcsolódni a négy napos hosszú hétvégén, amely csütörtökön veszi kezdetét.

ELMARAD A KAJAK-KENU EB

Ahogyan arról reggel a Szeged365.hu elsőként számolt be, a koronavírus-járvány miatt elmarad a felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokság, amely október 15-18. között lett volna a romániai Bascovban (Pitesti). Lapunk ezt követően azonnal a Szegedi Vízisport Egyesület igazgatójához, Petrovics Kálmánhoz és Birkás Balázs, világ-, és Európa-bajnok kajakozóhoz fordult annak érdekében, hogy kiderítse, hogyan érinti mindez a szegedi sportolókat.

MEGKEZDŐDÖTT A KOOPERÁCIÓ A GERGŐ LIGET ÜGYÉBEN

Úgy fest, megmenekül a Gergő Liget: az ikonikus szegedi pihenő új köntösbe öltözik, a civilek mellett az ATIVIZIG és a szegedi önkormányzat is ígéretet tett a segítségre. A kooperáció kezdetét vette.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb