Közélet

Napi összefoglaló: 5000 felett az aktív fertőzöttek száma, látogatási tilalom a kórházakban, fertőzött diák a szegedi Deákban

Az elmúlt egy napban ötezer fölé emelkedett az aktív fertőzöttek száma Magyarországon. Látogatási tilalmat rendelt el a tiszti főorvos a kórházakban és egy diák megfertőződött a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban is.

5000 FELETT AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA

411 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 9715 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 628 fő, 3984-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 5103 fő. 221 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

HŐKAMERÁS BELÉPTETÉS A MÉRNÖKI KARON

Hőkamerás beléptető rendszert alakított ki az SZTE Mérnöki Kara. Az intézmény a járványügyi helyzetre felkészülve várja hallgatóit. A megelőzés, valamint a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében vezették be az intézkedést: hőkamerával mérő beléptető rendszert alakítottak ki, emellett pedig a használt maszkokat, gumikesztyűket szelektíven gyűjtik. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: SZTE

LÁTOGATÁSI TILALOM A KÓRHÁZAKBAN

Az országos tisztifőorvos teljes körű, az ország összes egészségügyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményére vonatkozóan látogatási tilalmat rendelt el – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán az MTI-vel. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

KORONAVÍRUSOS A SZEGEDI DEÁK FERENC GIMNÁZIUM EGY DIÁKJA

Ahogyan arról kedden beszámoltunk, három szegedi iskolában ütötte fel a fejét az elmúlt napokban a koronavírus – tudtuk meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az intézkedés a szegedi iskolák közül a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium és Általános Iskolát, valamint a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumot érinti. A sor azonban ma bővült, immár a Deák Ferenc Gimnáziumban is akad fertőzött. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

BALÁZSÉK A LÓFARÁNÁL, SZEGEDEN STARTOLT MA A MORNING SHOW

Szegedre érkezett Magyarország egyik legnépszerűbb reggeli rádió műsorának Road Show-ja. Balázsék 6 órától a Magyar Ede téren felállított stúdióban indították a napot, volt tojáspárbaj, sok-sok nevetés és természetesen még több érdeklődő is. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

ÚJ JUDO CSARNOKKAL GAZDAGODOTT MÓRAHALOM

Szeptember 10-én újra birtokba veheti a sportkedvelő nagyközönség a megújult Móradombi Uszodát, ami az izgalmas mérkőzések mellett kellemes kikapcsolódást fog nyújtani jakuzzival és szaunával felszerelt wellness – sarkával. És ez még nem minden: átadásra került Mórahalom új büszkesége, a Molnár Franciska Judo Csarnok, mely nevét Szeged első olyan női cselgáncsozójáról kapta, aki eredményeivel a válogatottba is bekerült, sőt a nemzetközi versenyeken is érmes helyezéseket ért el. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb