Közélet

Napi összefoglaló: 500 fő felett a megyei esetek száma, táppénzben részesülnek a fertőzött tanárok, büntetik a maszk nélkül utazókat

Az elmúlt 24 órában 500 fő fölé emelkedett Csongrád-Csanád megyében a koronavírussal fertőzöttek száma. Teljes táppénzben részesülnek azok a szegedi tanárok is, akik az adott oktatási intézményben kapták el a vírust, illetve akkor is, ha önhibájukon kívül kerültek karanténba. És a Napfény Városában élőket is büntetik, ha nem viselnek maszkot a tömegközlekedési eszközökön.

500 FŐ FELETT A MEGYEI FERTŐZÖTTEK SZÁMA

710 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 15170 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt kilenc krónikus beteg – közülük nyolcan 70 év felettiek-, így az elhunytak száma 663 főre emelkedett, 4227-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 10280 fő. 328 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

TELJES TÁPPÉNZBEN RÉSZESÜLNEK AZ ISKOLÁBAN MEGFERTŐZŐDÖTT TANÁROK

Minden tanár, azaz a szegediek is teljes összegű táppénzben részesülnek, ha az iskolában fertőződtek meg az új koronavírussal, vagy az intézménybeli történés miatt kényszerültek karanténba. Minderről Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszélt egy vele készült interjúban. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: 24.hu

BÜNTETIK ÉS LESZÁLLÍTJÁK SZEGEDEN AZOKAT A TÖMEGKÖZLEKEDŐKET, AKIK NEM VISELNEK MASZKOT

A Szeged helyi közösségi közlekedési járatokon minden utasnak (kivétel a hatodik élet évét be nem töltött kiskorú) kötelező a száj és orr eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel – osztotta meg az szkt.hu. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

VÉGLEGES MARAD A TELEFONON VALÓ GYÓGYSZERRENDELÉS

Végleges marad a telefonon történő gyógyszerfelírás, osztotta meg hivatalos közösségi oldalán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön délelőtt. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

UTÁNA JÁRTUNK MI A LESZ A SZEGEDI SZÓRAKOZÓHELYEK SORSA

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap esti videós üzenetében sokakat sokkolt azzal a bejelentésével, miszerint 11 óra után megáll az éjszakai élet, egyetlen szórakozóhely sem tarthat nyitva. A kialakult helyzetről a szegedi szórakozóhelyek üzemeltetőit, illetve az éjszakai élet népszerű DJ -it kérdeztük. Olvass tovább IDE kattintva.

KEZDETÉT VETTE A 91. ÜNNEPI KÖNYVHÉT SZEGEDEN

Könyvbemutatókkal, jeles íróvendégekkel, zenés produkciókkal, lemezbemutatóval vár a 91. Ünnepi Könyvhét a Dugonics téren, a Somogyi – könyvtár Dóm téri központjában, és fiókkönyvtáraiban. A rendezvényt a Szegedi Tudományegyetem könyvbemutatói és tudománynépszerűsítő programjai színesítik. Nézd meg a kínálatot, és szemezgess kedvedre a sok, színes program közül! Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: u-szeged.hu

BÁNHIDI BENCE KORONAVÍRUSOS

Bánhidi Bence a Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapatának egyik koronavírussal fertőzött játékosa, a sportoló minderről hivatalos közösségi oldalán számolt be egy videóban, amelyben azt is ismerteti, hogy az elmúlt napokban milyen tüneteket produkált, ITT ni.

Fotó: pickhandball.hu

A SZEGEDI TANDI FLÓRA ÉS A GEDÓI ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKJAI ÉNEKLIK AZ ÚJ, 112-ES SEGÉLYHÍVÓT

Tandi Flóra és a szegedi Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai éneklik a 112-es segélyhívó új, népszerűsítő kampánydalát. A projekt a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság „112 – Tudd, hogy segíthess” prevenciós program záróakkordja. A Csak egy hívás című dalban a segélyhívószám került fókuszba, amelynek szövegrészletére a Bűnmegelőzési Osztály írt ki pályázatot. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: blogstar.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb