KözéletNem kategorizált

Napi összefoglaló: már nem kell mindenkinek fizetnie a PCR – tesztért, sőt a szakszerű szűrés sem szükséges a “koronavírusos” – titulushoz

Csaknem 900 (876) állampolgárnál mutattak ki fertőzést az elmúlt 24 órában, közülük 50 – en megyénkben találhatóak, és hárman hunytak el. Az összes esetszám negyede eddig a 20-29 éves korosztály közül kerül ki. Immár nem mindenki köteles fizetni a tesztért, sőt az nem is szükséges adott esetben a fertőzöttség megállapításához: elég a telefonos konzultáció.

ÖRÖMTELI MÓDON ORSZÁGOSAN IS CSÖKKENT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA, DE MARADJUNK FEGYELMEZETTEK, HISZEN KÖZEL SINCS VÉGE!

Az elmúlt egy napban 876 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 18 866 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 3 krónikus beteg, így az elhunytak száma 686 főre emelkedett, 4401-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő. 463 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen. Olvass tovább IDE kattintva.

AZ OPERATÍV TÖRZS MAI TÁJÉKOZTATÓJÁBÓL KIDERÜLT: NEM MINDEN ESETBEN VAGYUNK KÖTELESEK FIZETNI A TESZTÉRT

Az Operatív Törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos összefoglalta a koronavírus -járvány terjedésének megelőzésére hozott újabb szabályokat. Jönnek a már beígért szigorítások, melyek a mai naptól lépnek életbe. Kiderült az is, hogy a PCR tesztért nem kell mindenkinek fizetnie. Olvass tovább IDE kattintva.

Budapest, 2020. március 7. Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetõje és Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 7-én. MTI/Bruzák Noémi

A BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK OPTIMÁLIS MEGVALÓSÍTÁSÁÉRT ÚJFENT PORONDRA LÉPHETNEK AZ AKCIÓCSOPORTOK

Orbán Viktor hivatalos Facebook oldalán jelentette be ma délelőtt, hogy visszatérnek a már jól ismert az akciócsoportok. A kormányfő a munkacsoport ülésére érkezve közölte: ez lesz az a testület, amely az operatív törzs javaslatait pontossá teszi, megformázza a kormány számára, hogy kormánydöntések születhessenek. Olvass tovább IDE kattintva.

Szeged, 2020. május 15. Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetõje, az aktív Magyarországért felelõs kormánybiztos a Roche Magyarország Kft. adományának átadásán Szegeden 2020. május 15-én. Az egészségügyi vállalat háromszázhárom laptopot adományozott a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak, olyan diákok számára, akik eddig eszközhiány miatt nem tudtak részt venni a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatásban. MTI/Rosta Tibor

MÁR TELEFONON IS KONZULTÁLHATUNK A VÍRUS TÜNETEIRŐL ORVOSUNKKAL, SŐT ÍGY IS MEGÁLLAPÍTHATÓ LETT A FERTŐZÖTTSÉG

Meglepő hírrel szembesülhettünk az új eljárásrendben, melyet Müller Cecília tisztifőorvos és Kásler Miklós, az egészségügyért felelős miniszter adott ki hétfőn a járvány kezelésének legfrissebb stációjaként – tájékozódhattunk a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. Az új szabályozás szerint a PCR – tesztet kötelezően csak abban az esetben kell kezdeményezni, ha a páciensnek forró a lába alatt a talaj tünetek terén, ezen felül pedig koronavírus – fertőzött területen fordult meg, vagy szoros kapcsolatban volt egy igazolt beteggel. Olvass tovább IDE kattintva.

BULIZÁS LIMITÁLTAN, AVAGY ÉLETBE LÉP A ZÁRÓRA – FÍLING

Emlékeztek még a tinédzserkori szárnypróbálgató bulikra? Amikor a fiatalok többsége pár átmulatott óra után már szedte is a lábát, hogy elérje hazafelé az utolsó buszokat? Körülbelül ez a hangulat tér vissza mától a szegedi éjszakában, ugyanis összhangban Orbán Viktor miniszterelnök múltheti bejelentésével és a Magyar Közlönyben megjelentekkel, a szegedi szórakozóhelyek szeptember 21-től este 11 óra után kötelezően bezárnak. A korlátozást követő klubéletről a szegedi szórakozóhelyek üzemeltetőit kérdeztük. Olvass tovább IDE kattintva.

Esküvő,Rendezvény,Családi Fotó-Videó

AZ UTOLSÓ FECSKÉK?? A HÉTVÉGÉN MÉGIS LEHETNEK NÉZŐK A MATY – ÉREN!

Mégis lehetnek nézők a most hétvégi, szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupán a Maty-éren – adta hírül a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, hivatalos Facebook oldalán. A döntést a most hétvégi, totális szegedi sikerrel zárult Olimpiai Reménységek Versenyét követően hozta meg a szövetség. Olvass tovább IDE kattintva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb