Közélet

Napi összefoglaló: jön a CRAZY5K Szegedre, kiértékelték a nemzeti konzultációt

Már indul a visszaszámlálás: holnap indul a CRAZY5K őrült sprintversenye a Szegedi Repülőtéren, de a REÖK Palotában már mától is megcsodálhatjuk Nagy Gábor, Munkácsy – díjas festő Átkelés nevezetű tárlatát. Elindult a távfűtés Szegeden, kijött a koronavírusról szóló nemzeti konzultáció eredménye, és 80 fővel nőtt a megyei megbetegedések száma, irgalmatlan csattanóként pedig ma láthattuk a legjobb szegedi paparazzik első hullámát.

HA TÚLÉLED, ÖRÖK ÉLMÉNY: AKADÁLYVERSENY SZEGEDEN

Szombaton megérkezik Szegedre az országos CRAZY5K rendezvénysorozat, ahol rövidtávú sprint futáson mérhetik össze gyorsaságukat a résztvevők. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. támogatásával a Szegedi Repülőtéren megrendezett esemény őrült tempóra ösztönzi a versenyzőket: a 200 méteres egybefüggő felfújható akadálypálya után 2 km futás következik, és a végén egy meglepetés akadály is próbára teszi a résztvevőket.

VADONATÚJ TÁRLAT A REÖK – PALOTÁBAN

Az életünk minden pillanata egy átkelés – vallja a Munkácsy-díjas, Szegedhez is igen erősen kötődő Nagy Gábor, festő. Magyarország egyik legtehetségesebb művészének alkotásainak ezúttal Szeged egyik legikonikusabb épülete, a Reök-Palota ad otthont. A több, mint 350 műből álló tárlat a festőművész életpályáját tárja a szemünk elé. A kiállítás hivatalos megnyitója előtt, amelyre szombaton kerül sor, elöljáróban mi már bepillantást nyerhettünk. Szabó Dávid kollégánk pedig lencsevégre is kapott több tucat, szemet gyönyörködtető képet.

ELINDULT A TÁVFŰTÉS MÉG AZ IGAZI ŐSZ ELŐTT

Még gyakran hív minket szabadtéri programokra a kellemes októberi napsütés, de főleg a fronthatásokban, közérzetünkben egyre markánsabban érzékelhetjük a közeledő nyirkos ősz valódi arculatát is. Szerda hajnalban az eredeti tervnek megfelelően indította el távfűtést a SZETÁV Kft.

FRISS ÉS ROPOGÓS NEMZETI KONZULTÁCIÓS KIÉRTÉKELÉS

Szegeden a játékszabályok szigorú betartása mellett örvendetes módon virágzó társasági életet élhetünk, este 11 – ig szórakozóhelyeink is epekedve várnak minket. A kihagyhatatlan kulturális programok online térbe költözése persze nem könnyítette meg a dolgunkat, ezért is vártuk a járvánnyal kapcsolatos nemzeti konzultációs kérdőív kiértékelését, ami a pénteki napon kis csúszással, de megtörtént.

KORÁN ÖRÜLTÜNK: ORSZÁGOSAN ÉS MEGYEI SZINTEN IS MEGUGRÓ FERTŐZÉSSZÁM

1176 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 35.222 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 15 beteg, így az elhunytak száma 913 főre emelkedett, 9202-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 25 107 fő. A kórházaknál elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 993 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen.

ELSŐ FECSKÉK A PAPARAZZIK KÖZÖTT: A VÁROS MINDEN SZEGLETÉBEN KATTOGTAK A GÉPEK

Mondtuk már, hogy csípjük a fejeteket? Amellett, hogy az elmúlt pár napban ismét csúcsokat döntögetett a Szeged365 olvasottsága, bődületes mennyiségű közlekedési és egyéb információval, nomeg fotóanyaggal leptetek el bennünket! Ahogy ígértük, sorsoltunk a Paparazzik között, íme az első 4 nyertesünk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb