Közélet

Napi összefoglaló: végre videón is sasolhattuk a tram train -t, az élelmiszerek nem terjesztik a vírust

Hát eljött ez a nap is: videón pisloghattuk meg a Vásárhely – Szeged tram train első darabját, melyet Lázár János FB oldalán szúrhattunk ki. Pénteken is nagyüzemben ment az egyeztetés a vírusról, Bognár Lajos főállatorvos szerint az élelmiszerek nem terjesztik a betegséget. Az OP ülésén Müller Cecília országos tisztifőorvos jelentette ki: az idősek érdekében hozott intézményelhagyási, és látogatási tilalom eredményes.

EXKLUZÍV VIDEÓN A TRAM – TRAIN

Lázár János hivatalos közösségi oldalán jelentette be a hírt, miszerint Hódmezővásárhelyen utolsó fázisába lépett a villamos-vasút kiépítése.

AZ ÉLELMISZEREK NEM TERJESZTIK A FERTŐZÉST, SIKERES AZ IDŐSEK MEGÓVÁSA EDDIG

Hatékony az idősek érdekében hozott látogatási és intézményelhagyási tilalom az idősek otthonaiban – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.

NYAKUNKON A SZEZONÁLIS INFLUENZA: SZLÁVIK JÁNOS SZERINT VÉGZETES LEHET A HALMAZATI FERTŐZŐDÉS

Sokkal súlyosabb lefolyású lehet a megbetegedés, és kétszer akkora lehet az esély a halálra, ha valaki egyszerre kapja el a koronavírust és az influenzát – közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

CSONGRÁD – CSANÁD MEGYÉBEN 56 ÚJ MEGBETEGEDÉS AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

Az elmúlt 24 órában 1293 személynél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 43 025 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 33 krónikus beteg, így az elhunytak száma 1085 főre emelkedett, 13 134-en pedig már meggyógyultak. 1642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen.

SZEGED AZ IGAZI VIZES NAGYHATALOM

Az NKM – Szeged Vízisport Egyesület nem bízta a véletlenre a dolgot a pandémia évében sem: ipari mennyiségű éremhalmozással 163!!! medált lapátoltak össze, és ezzel 8 egységgel a Központi Sport és Ifjúsági SE – t is felülmúlták, noha az éremtáblázatot végül az utóbbiak vitték 65 arannyal. A szegediek elé ebben a rangsorolásban még a Budapesti Honvéd is befért 60 – nal, de dobogó legalsó fokát már a Napfény városa foglalhatta el.

A LEGMENŐBB SZEGEDI PAPARAZZIK ISMÉT MEGMUTATKOZTAK!

Ilyenkor a legnagyobb élmény Szeged365 – öt írni: ezen a héten is pörögtetek, mint a zománcoslavor! Köszönjük az ipari mennyiségű közlekedési infót, tippet, tudósítást, amit Tőletek kaptunk, jön a Szeged 365 Paparazzi játékunk e heti eredményhirdetése!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb