Közélet

Napi összefoglaló: már szerelik a karácsonyi fényeket Szegeden, szétcsapták a Belvárosi Híd forgalmát

T.G.I.F., imádjuk a pénteket, ha 13-ra esik, főleg! Pörgős kis napunk volt, rengeteg hírrel, forró információval, köztük a város meseszép karácsonyi fényeivel, egy elbaltázott Belvárosi híd javítással és egy egészen meghökkentő történettel, egy magára hagyott, szegedi idős hölgyről. Íme a nap legfontosabb és legolvasottabb híre a Szeged365.hu repertoárjából!

HÍREK A SZEGED TÁBLÁN TÚLRÓL, AMELYEK A SZEGEDIEKET ÉRINTIK

AZ OSZTRÁKOK BEKEMÉNYÍTETTEK

Az osztrákok ma reggel bekeményítettek: bezárnak a bevásárlóközpontok és az iskolák is. Eddig az ő példájukat követtük, na de mi lesz ezek után?

PÁR HÉT ÉS ITT A VAKCINA

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke jó szokásához híven, a hét utolsó munkanapján is a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország! című műsorában kezdte a napot. A miniszterelnök ezt megelőzően természetesen részt vett az Operatív törzs hat órási ülésén, így a műsorban többek között az ott született döntéseket is ismertette. Kiemelte: már csak néhány hetet kell kibírni és befut a vakcina.

SAJNOS NINCS MEGLEPETÉS A NAPI SZÁMOK TEKINTETÉBEN…

Több, mint 5000 új eset az országban, 200 felett a Csongrád-Csanád megyei napi regisztráltak száma…

SZEGEDI HÍREK, SZEGEDIEKTŐL, SZEGEDIEKNEK

KÖZEL FÉLEZER EGYETEMISTA COVID-ÖNKÉNTESKEDETT EDDIG SZEGEDEN

Közel félezren jelentkeztek már az SZTE hallgatói közül a koronavírus elleni védekezés önkéntes segítői feladataira – adta hírül a Szegedi Tudományegyetem.

A NAP KLASSZ HÍRE: MÁR SZERELIK AZ ÜNNEPI DÍSZKIVILÁGÍTÁST SZEGEDEN

November 27-én felgyulladnak a karácsonyi fények Szegeden: fényárban úszik majd a város karácsonyfája a Klauzál téren, a fényszarvas is teljes pompájában várja majd csodálóit a Dugonics téren, és természetesen nem maradhat el a villamosok karácsonyi kivilágítása sem – árulta el Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. 

A NAP MEKK MESTEREI: CSÚCSIDŐBEN CSAPTÁK SZÉT A BELVÁROSI HÍD FORGALMÁT

Dilatációt javítottak ma a Belvárosi Hídon, mindenféle előzetes bejelentés nélkül, of course a péntek délutáni csúcsra időzítve. Srácok, Ti összebeszéltetek az Algyői úti lámpákat hangoló “szakemberekkel”? Semmi gond, egy hét múlva repeta a túloldalon, már alig várjuk (pontosítás: nem, egyáltalán nem várjuk).

A NAP SZÉGYENE: ÖSSZEESETT EGY 70-ES ÉVEIBEN JÁRÓ HÖLGY, SENKI SEM SEGÍTETT NEKI SZEGEDEN

Buszmegállóban esett össze az idős szegedi asszony, mindenki elment mellette, leszámítva egy 20 éves lányt. A segítő egyébként dán volt, pont Szegeden járt…

Tényleg ide jutottunk, emberek?

…ÉS EGY HÍR, A SAJÁT HÁZUNK TÁJÁRÓL

Elindult a Szegedi Hősök, hálásak, egyben rendkívül büszkék vagyunk.

  • Rátok, a közel 900 eddigi nevezésért (és még hol a vége)…
  • A szegedi egészségügyi dolgozókra, le a kalappal előttetek!
  • A partnereinkre, akik segítenek meglepni őket – most például a Trója Ételbárra, hálás köszi, Srácok!

Az első akciónk krónikája:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb