Kikapcs

Szeged365 Kikapcs 2.0: nézz meg egy Steve McQueen-filmet, ma lesz a magyar-szerb focimeccs

Az éjjel soha nem érhet véget -tartja a discoslágerből lett magyar futballinduló, és valóban, Izland létfontosságú elpáholása és az EB-szereplés bebiztosítása után a szerbek ellen egy kisebb téttel bíró, de rangadó szempontjából nagyon parázs meccs várható. Ezen a héten Steve McQuuenre emlékezünk, és nem maradhat el a vasárnap este egy otthoni színházi előadás nélkül sem!

ESTE RANGADÓVAL FOLYTATJA A NEMZETI 11

Izland pipa, ma este a szerbek látogatnak Magyarországra. A Nemzetek Ligája B-Ligájának küzdelme során igazi rangadó vár Szalaiékra, a válogatott 20:45-től fogadja Szerbia legjobbjait.

NÉZD MEG VELÜNK A PILLANGÓT!

1980. november 7-én hunyt el Steve McQuuen, így idézzük meg a legendás színész alakját egy bivalyerős filmmel. Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja őt előre egyetlen célja: a szabadulás. Ám addig, még ő sem sejti, mi mindent kell kiállnia.

EGY BOLDOGTALAN HÖLGY MEGVALÓSÍTANÁ ÁLMÁT

Az Örkény Színház állította színpadra a Sárbogárdi Jolán idegi alapon sokat sír című darabot, amit most teljes egészében nézhetsz meg te is. A harmincas, mélységesen boldogtalan MÁV-menetjegykiadó egy nap fellázad, úgy dönt, hogy „éjeinek harapdált gyümölcsét”, az általa írt operettet végre a nagyvilágnak is megmutatja. Rendezd be igazi páhollyá a nappalit, és már mehet is az előadás!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb