Közélet

Napi összefoglaló: nő a gyógyultak száma, indul az ünnepi fényáradat Szegeden

Ma is bővelkedtünk hírekben és eseményekben: Orbán Viktor szerint 8-10 napon belül döntenek arról, mi lesz velünk karácsonykor, viszont hamarosan elindulhat a regisztráció a vakcinára, de volt itt még ma napi operatív törzs sajtótájékoztató és a napi koronavírus adatokkal is jövünk. Jó hírekkel is szolgálhatunk: felgyúltak az ünnepi fények Szegeden és igazi karácsonyi hangulatot varázsol városunkba a Bárka Kézműveskikötő, mindezek mellett pedig a kitüntetett véradókról sem feledkeztünk meg.

ORBÁN VIKTOR: HAMAROSAN KIDERÜL, MI LESZ VELÜNK KARÁCSONYKOR

A miniszterelnök ma reggel, a Kossuth Rádiónak adott interjújában többek között erre is kitért, de szó volt a vakcináról, az egészségügyről és a bevándorlásról is. Részletek itt:

NŐ A GYÓGYULTAK SZÁMA, VISZONT 153-AN ELHUNYTAK

A napi operatív törzs sajtótájékoztatóján kiderült, 6393-mal nőtt az azonosított fertőzöttek száma az országba, és elhunyt 135, többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 52 126-an vannak. Ezek mellett pedig a rendőröknek is volt dolga: 235 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt.

A MEGYÉBEN KÖZEL 500 ÚJ KORONAVÍRUSOS ESTET REGISZTRÁLTAK…..

….és a világban sem túl jó a helyzet. A hivatalosan nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 60 930 094-re emelkedett.

INDUL AZ ÜNNEPI FÉNYÁRADAT, FELKAPCSOLTÁK SZEGED KARÁCSONYI FÉNYEIT

A nagy pillanat végül a 4-es villamos fedélzetéről történt meg, a szerencsés, aki fényárba boríthatta Szegedet egy várandós kismama volt, két kislánya és férje társaságában. E mellett pedig végre, elindultak a fényvillamosok és az adventi trolibusz is Szegeden.

NEM MARADUNK KARÁCSONYI KÉZMŰVES PIAC NÉLKÜL, EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR A BÁRKA KÉZMŰVESKIKÖTŐ

A teljes adventi időszakban, minden hétvégén péntektől – vasárnapig meghosszabbított nyitvatartással várják a szervezők azokat, akik nem szeretnék az idei évet egy jó hangulatú karácsonyi piac nélkül zárni, vagyis megnyitotta kapuit a Bárka Kézműveskikötő.

VÉGÜL: MA VAN A VÉRADÓK VILÁGNAPJA, KITÜNTETTÉK A SZEGEDIEKET IS

A koronavírus-járvány második hulláma miatt a központi ünnepségeket nem rendezik meg, azonban az éves díjak és elismerések átadása természetesen nem maradt el a megyében sem. Lássuk, kik kaptak elismerést:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb