Közélet

Napi összefoglaló: eddig több mint 10 ezer fertőzött a megyénkben, nem térít vissza egy fillért sem az SZKT

Sűrű napunk volt ma Szegeden, nem is húzzuk az időt, nézzük a nap legfontosabb híreit: továbbra is emelkedik a koronavírus-fertőzéssel kórházban kezeltek száma, és a megyénkben is már több mint 10 ezer esetet regisztráltak. Ma a szegedi kutatók sikereiről is beszámolhatunk, ezek mellett pedig arra is fény derült, hogy nem lehet visszatérítést kérni a szegedi parkolóbérletek díjából. Mindezek mellett szót ejtünk a Rádió 88 ötlete alapján indított jótékonysági akcióról is és Attila után reméljük Péternek is tudunk segíteni.

MÉG MINDIG MAGAS ÉS TOVÁBBRA IS NŐ A KÓRHÁZBAN KEZELTEK SZÁMA

Továbbra is magas és enyhén emelkedik a koronavírus-fertőzéssel kórházban kezeltek száma – emelte ki Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai online tájékoztatóján. Müller Cecília továbbá hozzátette, hogy jelenleg 7812 embert ápolnak kórházban, állapotuk eltérő. 

MÁR TÖBB MINT 10 EZER FERTŐZÖTTET REGISZTRÁLTAK A MEGYÉNKBEN

Az elmúlt 24 órában 6212 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 238 056  főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében rekordot döntöttek az új esetek, 261 beteget jegyeztek fel az elmúlt egy napban, ez pedig azt jelenti, hogy Szegeden és annak környékén 10 227 koronavírussal küzdő van.

VÍRUSGENOM-KUTATÁSI PROGRAMBAN A SZEGEDI KUTATÓK

Szegedi kutatók is részt vettek abban a több intézmény által végzett vírusgenom-kutatási programban, ahol a koronavírus 273 Magyarországon is terjedő változatának genetikai feltérképezését végezték el a kutatók. Sasold meg miért is lehetünk olyan büszkék a kutatóinkra:

NEM TÉRÍTENEK VISSZA EGY FILLÉRT SEM AZ ÉVES PARKOLÓBÉRLETEK DÍJÁBÓL SZEGEDEN

Rossz hír ez azok számára, akik éves parkolóbérletet váltottak, nem kevés pénzért, hiszen a parkolóbérletek díjmentes időszakkal arányos értékének visszatérítése sajnos nem lehetséges. Mutatjuk a részleteket:

16 MILLIÓ FORINT GYŰLT ÖSSZE A BETEG GYEREKEK SZÁMÁRA

Egy újabb sikertörténetről számolhatunk be: 16 millió forintot gyűjtöttek össze beteg gyerekek számára a Rádió 88 ötlete alapján indított jótékonysági akcióban, melyben mindkét szegedi rádió részt vesz. Az összefogással olyan szórakoztató tartalmakat és hozzá eszközöket, tableteket, internet hozzáférést és mindent adományoznak, amelyek mosolyt csalnak az arcokra, elfeledtetik a kicsikkel betegségüket.

ATTILA UTÁN PÉTERNEK PRÓBÁLUNK SEGÍTENI

Tegnap Attila történetén keresztül egy nagyon szívszorító élethelyzetet tártunk elétek, emellett azonban befutott egy másik, hasonlóan kemény történet is, így Attila után Péternek próbálunk segíteni. A részleteket itt találod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb