Szegedi Arcok

Igazi karácsonyi csoda: a Boszorkányszigeten alvó Attila Nektek köszönhetően otthonra lelt

A múlt héten szinte berobbant a köztudatba Attila szomorú története, melyben megírtuk, hogy a férfi egycsapásra elveszítette mindenét: a feleségét, a szüleit és az állását is, aminek következtében a Boszorkánysziget hideg, télies erdejében volt kénytelen meghúzni magát. A történettel kapcsolatban szerkesztőségünk megszámlálhatatlan levelet kapott azoktól a jó szándékú szegediektől, akik szerettek volna valamilyen módon segítséget nyújtani Attila számára. És ekkor megtörtént a karácsonyi csoda: cikkünk megjelenése óta alig 4 nap telt el, és Attila hála Nektek ma este már melegben és puha ágyban hajtja álomra a fejét, ráadásul munkát is sikerült számára szereznie a jóakaratú embereknek.

SZEGEDI GASZTROBLOGGER KAROLTA FEL ATTILÁT

Fabó Gergő szegedi gasztroblogger és író (Szeged Gasztro Könyve) volt az, aki felkarolta Attila sorsát, és mindent megtett, hogy segítséget nyújtson a bajbajutott férfinak. Ahogy hétfő délután mesélte, pénteken folyamatosan csörgött a telefonja, elhalmozták üzenetekkel a segíteni akaró szegediek, s ennek a sok támogatásnak köszönhetően ma azzal a jó hírrel tudta fogadni Attilát, hogy sikerült találni számára egy biztos szállást, amit a jószívű adakozók hosszútávra a rendelkezésére bocsátanak, sőt, felajánlották, hogy a következő két hétben Attila pihenje ki nyugodtan az elmúlt időszak viszontagságait, amelyet követően majd arról is egyeztetnek, milyen állás betöltésében tudják segíteni a fiatalembert.

Fotó: Szabó Dávid

RENGETEG FELAJÁNLÁS ÉRKEZETT

Addig is gondoskodnak róla jótevői, hogy naponta lehetősége legyen meleg ételt fogyasztani, de ezen kívül is nagyon sok felajánlás érkezett Attila számára: ruhanemű, étel, anyagi segítség. Gergő most, hogy megvan a legfontosabb, fedél van Attila feje felett, ezután fog egyeztetni vele arról, mire lenne még szüksége a mindennapokban, hogy egyenesbe jöjjön.

Fabó Gergő szegedi gasztroblogger tartja a lelket Attilában.

“Ezeket a dolgokat még segítek számára elrendezni, de úgy gondolom, hogy innentől kezdve egy csomó minden már rajta múlik, fogadja el, hogy kapott egy ilyen lehetőséget, ezzel most már neki kell élnie” – mondta el Fabó Gergő.

Hallgasd meg Gergő elmondásában, hogyan lett hatalmas happy end Attila történetéből:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb