Közélet

Napi összefoglaló: hideget éreznek Szeged egyes részein a panellakásokban, marad a kijárási korlátozás Ausztriában az ünnepekre

Jéghidegek a fűtéscsövek egyes szegedi panellakásokban – írta több olvasónk a napokban, megkérdeztük a SZETÁV igazgatóját arról, hogy mi a helyzet. A szomszédos Ausztriában pedig döntöttek az ünnepeket érintően a szabályokról, és továbbra is marad a kijárási korlátozás.

KORONAVÍRUS: 294 ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN, 610-EN VANNAK LÉLEGEZTETŐGÉPEN

Az elmúlt 24 órában 5047 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 276 247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében március óta 12 075 személynél mutatták ki a vírust, ebből 294-nél az elmúlt egy napban jegyezték fel azt.

KIENGEDTÉK GŐDÉNY GYÖRGYÖT

Kihallgatását követően szabadon engedte a rendőrség a vírustagadó Gődény Györgyöt, akit az Index információi szerint rémhírterjesztés és hatósági rendelkezés elleni uszítás ügyében állítottak elő.

NOVÁK KATALIN: A GYERMEKGONDOZÁSI DÍJBAN RÉSZESÜLŐ SZÜLŐK IS JOGOSULTAK AZ OTTHONFELÚJÍTÁSI TÁMOGATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE

A közösségi oldalára feltöltött videóban Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter újabb részleteket ismertetett az otthonteremtési programról. Elmondta, hogy a gyermekgondozási díjban (gyed) részesülő szülők is jogosultak az otthonfelújítási támogatás igénybevételére, amennyiben a gyedes időszak alatt fennáll korábbi jogviszonyuk.

TE IS FÁZOL A PANELLAKÁSBAN? A SZETÁV IGAZGATÓJA SZERINT NEM TEKERTÉK LE A TÁVFŰTÉST

Jéghidegek a fűtéscsövek egyes szegedi panellakásokban – írta több olvasónk a napokban, a téma több Facebook csoportban is megjelent, a Szegedi Sztorikra kereszteltben (ez speciel Szeged 365 csoport, boldogok is vagyunk, amikor így pörög) a héten élénk vita folyt a témában: a felhasználók egy része kifejezetten fázik, más részük nem tapasztal semmi rendelleneset. Volt, aki azt írta, a Szegedi Távfűtő Kft. ügyfélszolgálatára betelefonálva azt az információt kapta, hogy önkormányzati utasításra tekerték le a távfűtést a városban. Rákérdeztünk Kóbor Balázsnál, a SZETÁV igazgatójánál, hogy mi a helyzet…

LÉTSZÁMSTOP ÉS KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS: AZ OSZTRÁK KORMÁNY DÖNTÖTT AZ ÜNNEPEKRŐL

Az osztrák kormány péntek este döntött a karácsonyi és szilveszteri ünnepek járványügyi szabályairól. Orbán Viktor korábban többször is arról beszélt, hogy laboratóriumként tekint Ausztriára, és a magyar kormány az elmúlt időszakban követte is az osztrák mintát a járványügyi intézkedések jó részében. Ausztria az ünnepekre továbbra is fenntartja az este 8 és reggel 6 óra közötti idősávra vonatkozó kijárási korlátozást, valamint létszámstoppot vezet be a különböző háztartások találkozásának maximálására.

ENGEDÉLYEZTÉK A PFIZER/BIONTECH – VAKCINA FORGALMAZÁSÁT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN

A briteket követően az Egyesült Államokban is engedélyezték a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag forgalmazását. A vakcina, amely megmentheti a világot Karikó Katalin, ex-szegedi kutató nevéhez kapcsolható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb