Közélet

Napi összefoglaló: díszdoktori címet kap Karikó Katalin, újabb vakcinaszállítmány érkezett

Doctor Honoris Causa kitüntető címet adományoz a Szegedi Tudományegyetem dr. Karikó Katalinnak, a Covid-19 pandémia elleni küzdelemben kulcsszerepet játszó vakcina kifejlesztőjének. Eközben újabb vakcinaszállítmány érkezett az országba, amelyből folytatódik az egészségügyi dolgozók és az idősotthonokban élők oltása.

KORONAVÍRUS: REKORD ALACSONY COVID – SZÁMOK KEDD REGGELRE: 28 ÚJ ESET SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN, 459 AZ ORSZÁGBAN

Egészen töpörödött számokat kaptunk ma reggelre koronavírus-ügyben: Szegeden és környékén mindössze 28 új esetet regisztráltak, az országban 459-et. A napi elhunytak száma még mindig 100 közeli, az előző 24 órában 89 honfitársunkat vesztettük el a fertőzés következtében. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 244.681 fő, az aktív fertőzötteké 104.083 – ra csökkent. 3.815 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen.

RUSVAI MIKLÓS SZERINT, HA LAZÍT A KORMÁNY, ÁPRILISRA ITT A HARMADIK HULLÁM

“Ha az egészségügyi szempontokat nézzük, akkor az lenne a célszerű, ha a kormány júniusig, a teljes immunitás kialakulásáig nem oldaná fel a korlátozásokat” – nyilatkozta Rusvai Miklós víruskutató, az MTA doktora az Index.hu-nak. A szakember szerint nagyjából 5 millió embert kellene beoltani a nyájimmunitás eléréséhez.

OPERATÍV TÖRZS: A MAI NAPON ÚJABB VAKCINASZÁLLÍTMÁNY ÉRKEZETT

A mai napon megérkezett az újabb vakcinaszállítmány, mondta el Müller Cecília, az operatív törzs keddi tájékoztatóján, ahol beszámolt arról is, hogy hamarosan befejeződik az egészségügyi dolgozók oltása, de folytatódik az idősotthonokban élők oltása. Mint mondta, 1600 idősotthon és további 300 bentlakásos intézmény van Magyarországon, a következő vakcinaszállítmányokból az ezekben élők beoltását szeretnék folytatni.

DÍSZDOKTORI CÍMET KAP A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEMTŐL KARIKÓ KATALIN

Doctor Honoris Causa kitüntető címet adományoz a Szegedi Tudományegyetem dr. Karikó Katalinnak, a Covid-19 pandémia elleni küzdelemben kulcsszerepet játszó vakcina kifejlesztőjének. Az ő nevéhez fűződik ugyanis a Pfizer/BioNTech vakcina kifejlesztése. Az egykori szegedi József Attila Tudományegyetemen biológus diplomát és doktori címet szerző öregdiák elismerését az SZTE Szenátusa január 25-i ülésén egyhangúlag támogatta.

A CSEREPES SORI PIAC VEZETŐSÉGE SZERINT VASÁRNAP MÉGIS BEZÁRNAK

Ég veled, Cserkó? Papírforma szerint már csak január 31-ig működik Szeged valaha szebb napokat látott, legendás ócskapiaca. Az utóbbi hetekben két álláspont karambolozott egymással, az egyik szerint a kormány 609/2020. (XII.18.) számú rendelete alapján az önkormányzat a veszélyhelyzet végéig nem rakhatja ki a bérlőket, a másik szerint viszont az intézményt üzemeltető cégre a rendelet nem vonatkozik. Rákérdeztünk a piac vezetőségénél, mi az álláspontjuk 5 nappal az ominózus dátum előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb