Közélet

Napi összefoglaló: a hétvégén kiönthet a Tisza, Szegeden és környékén csupán 27 fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában

Szegeden és környékén mindössze 27 fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ami sokkal jobbnak tűnik, mint az országos helyzet, ahol az elmúlt nap során 1160 új fertőzöttet tartanak számon. Közben a Napfény városában érdemes a Tiszára figyelnünk, ugyanis a Hydroinfo adatai alapján most hétvégén elöntheti a folyó a Huszár Mátyás rakpartot: az Országos Vízjelző Szolgálat adatai szerint szombatra elérheti a rakpart szintjét, az 560 centimétert is a víz.

1160 ÚJ FERTŐZÖTT AZ ORSZÁGBAN, SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN CSAK 27

1.160 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 377.655 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Szegeden sokkal jobbnak tűnik a helyzet, mindössze 27 esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13.155 főre emelkedett. 

MIELŐTT ELDOBNÁL EGY PALACKOT, NÉZD MEG EZEKET A FOTÓKAT: ÍGY FEST A TISZÁN ÚSZÓ SZEMÉTCUNAMI

Árad a Tisza, a folyó felső szakaszára nagy mennyiségű szemét és uszadék érkezett – írtuk meg még péntek délután. Az MTI jóvoltából most néhány kiábrándító fotó is a birtokunkba jutott, melyeken a Romániából és Ukrajnából érkező uszadékot próbálják eltávolítani munkagépekkel.

MIKOR OLDHATÓAK FEL BIZTONSÁGOSAN A KORLÁTOZÁSOK?

A korlátozások feloldása valójában nagyban azon múlik, miképp viszonyulnak az emberek az oltásokhoz, azok között is a keleti vakcinákhoz. Ha ugyanis a milliós tételben megérkező orosz és kínai készítményekkel csak viszonylag kevesen élnének, akkor április elejéig még nem tudna olyan magasra futni az átoltottság, hogy biztonságosan fel lehessen oldani a legtöbb korlátozást, így annak potenciális ideje is legalább néhány héttel későbbre tolódhat – írja a Portfolio.hu cikkében.

AZ SZTE PSZICHIÁTRIAI SZAKRENDELŐ ÉS GONDOZÓ ÚJ HELYEN VÁRJA A BETEGEKET

Új helyen, a Mars tér 20. szám alatt várja február 8-tól a betegeket az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ (SZAKK) Pszichiátriai Klinika Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozó. A modern, gyógyulást segítő, tágas helyiségekkel kialakított centrumban várhatóan évente közel 23 ezer esetet fognak ellátni.

MÜLLER CECÍLIA: A LAKOSSÁG 3%-A MÁR ÁTOLTOTT

Sajnos továbbra is kevés vakcina érkezik az országba, márpedig ez határozza meg az oltási tervet – mondta el György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője az Operatív törzs mai online tájékoztatóján, ahol Müller Cecília elmondta, megérkezett az AstraZeneca vakcinája is, az orosz Szputnyik V-nél pedig eddig valamennyi paraméter megfelelő.

JÖN A TISZA: AZ ELŐREJELZÉSEK SZERINT A HÉTVÉGÉN ELÖNTHETI A HUSZÁR MÁTYÁS RAKPARTOT

A Hydroinfo adatai alapján most hétvégén elöntheti a Tisza a Huszár Mátyás rakpartot: jelenleg mindössze 445 cm a vízállás, azonban az Országos Vízjelző Szolgálat adatai szerin szombatra elérheti a rakpart szintjét, az 560 centimétert is. Ez pedig – amennyiben megtörténik – egyet jelent a lezárással.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb