Közélet

Napi összefoglaló: kevesebb új fertőzött, már lehet igényelni a bértámogatást márciusra

Élménydús, hírekkel teli hétfőt tudhatunk magunkénak ma is Szegeden. Úgy tűnik, a koronavírus nem kezdte még el a hetet, hiszen fele annyi új fertőzött lett, mint vasárnap. Az Operatív Törzs elég borúsan látta ma a hazai helyzetet, elmondták: két hét alatt megduplázódott a lélegeztetőn lévő betegek száma. Az is kiderült ma, hogy már lehet igényelni a bértámogatást márciusra, és hogy nem indult jól az online oktatás Szegeden, összeomlott már a startnál a KRÉTA. Hírt kaptunk ma arról is, hogy csalók járnak Szegeden, viszont a jó hír az, hogy az SZTE újabb sikert könyvelhetett el. Jöjjön a napi összefoglaló!

CSÖKKENŐ SZÁMOK HÉTFŐRE

Az elmúlt 24 órában 2696 az új fertőzöttet regisztráltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 468 713 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében 97 új esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 988 főre emelkedett.

NAPI OPERATÍV TÖRZS: MEGDUPLÁZÓDOTT A LÉLEGEZTETŐGÉPEN LEVŐK SZÁMA

A Kórházi ellátásra szorulók számában 33 százalékosnövekedést regisztráltak a hétvége alatt, egyre több fiatalt fertőz meg a brit mutáns. Két hét alatt megduplázódott a lélegeztetőn lévő betegek száma, ami még nem volt ilyen magas a járvány kitörése óta. Az ellátórendszer a teljesítőképessége határán mozog.

MÁR LEHET IGÉNYELNI A BÉRTÁMOGATÁST

A bértámogatást március 31-ig igényelhetik a főként kiskereskedelemben és egyéb szolgáltatások szektorban működő cégek dolgozóik munkahelyeinek megvédése érdekében – közölte Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az MTI-vel hétfőn, majd hozzátette: az ágazati bértámogatás a járványhelyzetben működésüket erőteljesen visszafogni, szüneteltetni kényszerülő szektorok vállalkozásainak talpon maradását szolgálja.

ONLINE OKTATÁS SZEGED: MÁR A STARTNÁL ÖSSZEOMLOTT A KRÉTA

Több olvasó, több portálnak is jelezte, hogy már hétfőn, az első nap az iskolakezdéskor gond volt a KRÉTA-rendszerrel. Kiváncsiságból kaptunk az alkalmon és rákérdeztünk rögtön mi is a szegedi kisgyermekes kolléganőnknél, Gábriel-Vass Edinánál, hogy náluk hogyan indult az online oktatás első napja.

CSALÓK SZEGEDEN

“Felhívjuk a szegediek figyelmét, hogy az elmúlt időszakban ismét több fogyasztónk jelezte, hogy ismeretlenek a Szegedi Vízműre hivatkozva víztisztítás, vízminőség ellenőrzés „címén” keresik fel a társasházak lakóit” – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Szegedi Vízmű Zrt.

SIKER, SIKER HÁTÁN – SZTE

Nők a Tudományban Kiválósági Díjjal ismerte el a nanotechnológiával foglalkozó Ördögné Kolbert Zsuzsanna, az SZTE Növénybiológiai Tanszékének egyetemi docensének munkásságát a Nők a Tudományban Egyesület.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb