Közélet

Napi összefoglaló: brutális számok érkeztek szombatra, megvannak a nemzeti konzultáció eredményei

Negatív rekorddal kezdtük a napot, ami a koronavírus számokat illeti, brutális ütemben emelkedik a fertőzöttek száma országosan és a megyénkben is. Véget ért az újraindításról szóló nemzeti konzultáció, amelyből kiderült, a megkérdezettek többsége a fokozatos nyitásra voksol. Úgy tűnik, ez szerepel az operatív törzs újranyitási tervében is, ha kellő embert beoltanak, talán húsvét után kinyithatnak első körben az iskolák és a vendéglátóhelyek teraszai. Ha lemaradtál a mai nap híreiről, tarts velünk, összefoglalónkban megtalálod a legfontosabbakat.

BRUTÁLIS ÜTEMBEN EMELKEDNEK A SZÁMOK: SZEGEDEN ÉS KÖRNYÉKÉN ÁTLÉPTE AZ 500 -AT A FERTŐZÖTTEK SZÁMA, ORSZÁGOSAN A 11 EZRET AZ ELMÚLT 24 ÓRÁBAN

Brutálisan megemelkedett a fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában, 11 132 új esetet regisztráltak országosan, ezzel a járvány kezdete óta összesen 560 971 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében is nagyon megugrottak a számok, átlépte az 500 -at a fertőzöttek száma, 531 új beteget regisztráltak tegnapról mára.

VÉGET ÉRT AZ ÚJRANYITÁSRÓL SZÓLÓ NEMZETI KONZULTÁCIÓ: MEGVANNAK AZ EREDMÉNYEK

Pénteken véget ért az újraindításról szóló, online konzultáció, mely keretein belül 528 ezer ember mondta el a véleményét. A válaszadók 88 százaléka szerint a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani, és csak 12 százalék mondta azt, hogy egy lépésben, a járvány végén – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombaton a Facebookon.

HÚSVÉT UTÁN JÖHET A FOKOZATOS NYITÁS? HA IGEN, ELŐSZÖR AZ ISKOLÁKKAL ÉS A TERASZOKKAL KEZDENÉK

Az Index értesülései szerint az operatív törzs most készülő újranyitási terve a korlátozások fokozatos feloldásával számol, mindezt nem a napi halálozások számához kötnék, hanem a beoltottak számának figyelembe vételével történne. Elsőként az iskolai oktatás indulhatna újra, és a vendéglátóhelyek szabadtéri teraszai nyithatnának majd ki. 2,5 millió beoltottnál jöhetnének a teraszok, 3 milliónál pedig már a szállodák is, írta a lap.

JÖVŐHÉT SZOMBATON KEZDŐDIK A TAVASZI RÓKAVAKCINÁZÁS CSONGRÁD – CSANÁD MEGYÉBEN

Jövő hét szombaton kezdődik a tavaszi rókavakcinázás az ország déli és keleti részén, így Csongrád – Csanád megyében ebzárlat, és legeltetési tilalom lép életbe március 27. és április 10. között – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel pénteken.

NÉPIRTÁS VÁDJÁVAL JELENTETTÉK FEL A SZEGEDI BOLDOGKŐI ZSOLT PROFESSZORT

“Egy I. Péter nevű alak rendőrségi feljelentést tett ellenem, mert nem tettem eleget a fenyegetőzéseinek. Állítása szerint 966 ember halt meg az mRNS vakcinázás következtében az USA-ban. E tények ellenére én az oltások mellett állok ki” – írja Facebook posztjában Boldogkői Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb