GasztroKikapcs

Szeged 365 fotóriport: így készülnek Szeged vendéglátósai a nyitásra

Végre. Végre nem arról kell írnunk, hogy milyen szigorításokkal, hogyan kerül még jobban padlóra a magyar (és esetünkben a szegedi) gazdaság, hanem éppen ellenkezőleg arról, hogyan indul újra az élet az ország legszebb belvárosában. Miután Gulyás Gergely bejelentette, szombaton kinyithatnak a gasztro-teraszok, a szegedi vendéglátósok gőzerővel nekiláttak a kipakolásnak. Naná, hogy Török Kornél kollégánk is ott volt!

Ha van még olyan ember a galaxis eme felén, aki lemaradt volna a mai Kormányinfón elhangzottakról, mutatjuk, mi a tényállás:

A belvárosi kipakolósdi már napokkal ezelőtt elkezdődött, pénteken az étterem – és pub-tulajok már ezerrel Sterimozták a Kölcsey és Kárász utcai térköveket, állították a napernyőket és elkezdték az asztalok-székek felstócolását. Hogy közben milyen a lelkiállapotuk, hogyan tekintenek a jövőbe? Pár napja végigcsörögtük az érintettek egy részét, íme a nyilatkozatok:

ÍGY FESTETT A HELYZET CSÜTÖRTÖK KÉSŐ DÉLUTÁN

Kornél ment egy nagy kört csütörtök délután, összességében nagyon úgy néz ki: ebből bizony szombaton nyitás lesz. A Kárász utcán a Corso-tól az Acapella-ig már mindenütt bevetésre készen sorakoztak a napernyők és a székek-asztalok:

A Kölcsey utcán a Trójától a REÖK-ig szintén teljes volt a készültség:

…és a jellegzetes Dugonics téri óriás-napernyő alatt (DTK Pub és Milleniumi terasz) is elkezdtek takarítani:

A kérdés már csak egy: iszunk egy sört szombaton?

Fotók: Török Kornél, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb