Mindenmás

Best of police: majdnem 30 fős társaság balhéja, lopás és gyújtogatás a hét legizgalmasabb rendőrségi hírei között Szegeden

Kék hírekből sem volt hiány az elmúlt egy hétben: majdnem 30 fős társaság balhézott össze, ahol repkedtek még a nyújtófák és a biciklik is a levegőben, de volt itt lopás és gyújtogatás is a hét legizgalmasabb rendőrségi hírei között. A legfontosabbakat most újra összeszedtük nektek.

A SZEGÉNY EMBER MORTAL KOMBATJA SZEGED MELLETT: VASCSŐVEL, LAPÁTTAL, NYÚJTÓFÁVAL ÉS MÉG BICIKLIVEL IS VEREKEDETT A 30 FŐS TÁRSASÁG A MEGYÉBEN

Nem mindennapi sztori és igazi Mortal Kombatba illő jelenet kerekedett az egyik megyei kakaskodásból elfajult balhé végére. Volt itt minden, mint karácsonykor: késrántás a vendéglő előtt, „meghalsz” beszólás, majd egy 25-30 fős társaság, akik vascsővel, lapáttal, nyújtófával és biciklivel (?) voltak felfegyverkezve. Nem is kérdés mi lett a vége…

KISKORÚ GYERMEKÉT IS MAGÁVAL VITTE ÚTJAIRA A SZENTESI TOLVAJ, AKIT A LAKÓK ÉBERSÉGE BUKTATOTT LE

A megalapozott gyanú szerint az 51 éves feltételezett elkövető több hónapon keresztül járta Csongrád-Csanád megye északi településeit, és ahol őrizetlenül hagyott értéket talált, ellopta. Útjaira magával vitte a nevelésében lévő kiskorú gyermekét, ezért üzletszerű lopás vétség mellett, kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt is felelnie kell.

BICIKLIT ÉS EGY HÁZRÓL TÖBB MÉTERNYI RÉZ ERESZCSATORNÁT LOPOTT EL EGY FÉRFI

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves feltételezett elkövető idén tavasszal több alkalommal lopott Hódmezővásárhelyen. 2021. márciusában egy belvároshoz közeli utcában leszakított több méternyi réz ereszcsatornát egy családi ház homlokzatáról, majd májusban egy lezáratlan kerékpárt lopott el egy dohánybolt elől.

SZEGEDEN FOLYTATÓDIK A BÜNTETŐPERE ANNAK A FÉRFINAK, AKI FELGYÚJTOTT EGY MUNKÁSSZÁLLÓT, HOGY ÍGY ÖLJE MEG BARÁTNŐJÉT

Az eljárás adatai szerint a férfi felgyújtott egy munkásszállót, hogy megölje a barátnőjét. Az elsőfokú ítélet szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2019 szeptemberében költözött a sértett által üzemeltetett munkásszállóba és érzelmi kapcsolat alakult ki köztük. A férfi azonban megharagudott a nőre és eltervezte, hogy tüzet okoz a szállóban és így megöli. Égésgyorsítónak lakklemosót vásárolt.

8 MILLIÓ FORINTTAL KÁROSÍTOTTA MEG EGY FÉRFI A HOMOKHÁTSÁGI ZÖLDSÉGTERMELŐKET

A vádlott szerződést kötött a sértettekkel arra, hogy a gazdák által megtermelt, de még a földben lévő zöldséget megvásárolja. A szerződések megírásakor a sértettek bizalmának erősítése érdekében a vádlott a végső vételár mintegy harmadának megfelelő előleget adott át. Ezt követően a vádlott a 2019. év végén felszedett zöldségeket fizetési határidő vállalása mellett átvette, de már ekkor sem állt szándékában a végső vételár megfizetése.

BÍRÓSÁG ELÉ ÁLLTAK A KISTELEKI SZELLEMHOTEL – ÜGY VÁDLOTTJAI

A 2012-ben útjára induló “kisteleki szellemhotel” sztori úgy tűnik, hogy az idei évben sem ér véget: ma álltak bíróság elé az ügyben érintett vádlottak, egy nő és két férfi, mivel hamis önerő-igazolással jutottak magyar és uniós költségvetési forrásból 822 millió forint támogatáshoz.

CSALÓK HÁZALNAK VÍZDÍJKOMPENZÁCIÓT ÍGÉRVE SZEGEDEN

Bejelentés érkezett a Szegedi Vízműhöz arról, hogy ismeretlenek a Maros utca környékén azzal keresték fel a társasházak lakóit, hogy vízdíj kompenzációt kaphat, aki kitölti a náluk lévő papírokat – figyelmeztet hivatalos közleményében a Szegedi Vízmű Zrt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb