KikapcsVideo365

Mórahalom kitett magáért: a Covid-árvákért küzd a Patkó Lovas Színház

Több mint 800 gyermek maradt árván a koronavírus járvány következtében Magyarországon, akik megsegítésére Áder János köztársasági elnök és felesége létrehozta a Regőczi István Alapítványt, mely küldetésének tekinti a szülők nélkül maradt fiatalok anyagi támogatását. A szervezet mától fogadja az adományokat. A hír hallatán Mórahalom városvezetése úgy döntött, ők is szeretnének részt vállalni ezen gyerekek sorsának jobbá tételében, ezért úgy határoztak, felajánlják a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház egyik előadásának teljes bevételét az Alapítvány részére.

AZ ÁRVÁN MARADT GYERMEKEK SZÁMÁRA A TÁRSADALOM ÖSSZEFOGÁSA NEMCSAK ANYAGI, HANEM LELKI BIZTONSÁGOT IS NYÚJTHAT

“Átérezve a pandémia következtében kialakult nehéz helyzeteket, amelyeket a családok kénytelenek elviselni, hiszen egy-egy tagjukat elveszítették, szeretnénk mi is a köztársasági elnök úr kezdeményezéséhez a magunk szerény eszközrendszerével csatlakozni, ezért a lovas színház egyik előadásának eredményét felajánljuk az árván maradt gyermekeknek. Számukra a társadalom, a közösségek kiállása nem csak anyagi, hanem lelki biztonságot is nyújthat. Ezért szeretnénk mi is az Alapítvány kezdeményezéséhez csatlakozni”, mondta el Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, a mai napon az Aranyszöm Rendezvényházban tartott sajtótájékoztatóján.

A TENKES KAPITÁNYA CÍMŰ DARAB JEGYBEVÉTELÉT AJÁNLJÁK FEL

A szóban forgó előadás pedig nem más, mint a Magyar Nemzeti Táncegyüttes darabja, A Tenkes kapitánya, amelyet a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház június 16-ára tűzött műsorra. “Azért esett a választásunk erre a műre, mert magyar darab, amelyben minden nemzeti és kulturális értékünk meg tud jelenni a zenében, táncban, dramaturgiában. Azt gondolom, hogy mind lelkületében, mind történelmi beágyazottságában és előadásmódjában méltó ahhoz, hogy ezt a darabot ajánljuk fel az Alapítvány anyagi támogatására”, magyarázta el Nógrádi Zoltán, aki kifejezte reményét, hogy a nézők a jegyvásárlás során ezt a körülményt, gesztust is figyelembe fogják venni.

NÉZD MEG A KEZDEMÉNYEZÉSRŐL KÉSZÍTETT VIDEÓRIPORTUNKAT IS

Magyar Andor operatőr kollégánk videóriportjában pedig összefoglaltunk nektek mindent, amit a mórahalmi kezdeményezésről tudni érdemes.

Operatőr: Magyar Andor, szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb