Szegedi Arcok

Ilyen az, amikor a művész tűt ragad

Június közepén a Művhely Tattoo Szalonnal közösen egy szegedi lány álmát valósítottuk meg azzal, hogy egy, a kedvenc kutyusát ábrázoló tetoválással gazdagodhatott. A test díszítéséről, kezdetekről és kreatív irányvonalakról beszélgettünk a Művhely tulajdonosával, Mucsi Gergővel.

Itt megbuknak a tetoválószalonokkal kapcsolatos sztereotípiák

A Moszkva körút 11. alatt található Művhely belépéskor egyszerre kelti egy tetováló szalon és egy kortárs képzőművészeti galéria benyomását. A falakon a kreatív műhely személyzetének festményei találhatók, és a festőállvány sem idegen ebben a közegben. Mucsi Gergő és párja is fest, a tetováló művész pedig előszeretettel elegyíti a két különböző műfaj által adott lehetőségeket.

“Már középiskolás koromban elkezdtem ismerkedni a tetoválásokkal. Képzőművészet központú suliba jártam, és harmadikos voltam, amikor ezt a művészeti ágat megismertem. Azóta eltelt kilenc év, és mára már saját szalonomban űzöm ezt a mesterséget” – árulta el Mucsi Gergő, a Művhely Tattoo Szalon tulajdonosa.

A létrejött alkotás mindig a közös munka eredménye

Bár sokan kész elképzeléseket szeretnének megvalósítani, ha a saját testük tetoválásáról van szó, a Művhelynél a közös alkotási folyamatban hisznek. A vendég tudja, milyen témát, milyen stílusban szeretne megvalósítani, de a végeredményt, az egyedi mintát Gergővel közösen tudják kialakítani.

“Már a helyszínen meg tudom mutatni, hogy melyik vonal hova kerül. Így sokkal aktívabb a tervezés, és energikusabb, dinamikusabb lesz a minta, ha együtt találjuk ki. Nem az a fontos, hogy én valósítsam meg az elképzelésem, hanem hogy a vendéggel közösen egyedi tetoválást tervezzünk” – mutat rá az alkotási folyamatra Mucsi Gergő.

Randi festészet és sokszorosító grafika is megy

A Művhely bár elsősorban tetoválásokkal foglalkozik, sokkal több egyszerű szalonnál. Gergőék festeni és rajzolni vágyókat is fogadnak, valamint magánoktatást és képzőművészeti iskolára, egyetemre felkészítést is vállalnak. A festő workshopok pedig csapatépítő tréningnek sem utolsók, és igazán egyedi randihelyszínek is lehetnek.

“Emellett érdemes kipróbálni a sokszorosító grafikát is. Saját rajzból, grafikából lenyomatokat hozunk létre présgépünkkel, így akár egyedi kézzel készített képeslapok, meghívók is születhetnek, de kifinomult műalkotások is létrejöhetnek a Művhelyben.” – összegezte gondolatait Mucsi Gergő.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb