Közélet

Napi összefoglaló: megvan az 5,5 millió beoltott, jöhetnek a lazítások

Egész nap arra várt mindenki, hogy meglegyen az 5,5 millió beoltott és végre elhagyhassuk a maszkot Szegeden. Pénteken reggel Orbán Viktor jelentette be, hogy ma meglesz a kellő oltás, jöhetnek a lazítások. Igaza is lett délután befutott a jó hír. Volt itt még ma más jó hír is: pénteken sem követelt halálos áldozatot a koronavírus és 10 éves születésnapját ünnepelte a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.

ORBÁN VIKTORRAL INDULT A REGGEL

Ha elérjük az 5,5 milliós számot, akkor további korlátozásokat oldanak fel, a szociális intézmények és a kórházak kivételével nem lesz kötelező a maszkviselés – részletezte Orbán Viktor, mi következik az 5,5 millió beoltott után. Ha valaki úgy gondolja, hordhat maszkot, de ez nem lesz kötelező.

MEGLETT A KELLŐ BEOLTOTT

Beoltották Magyarországon az öt és fél milliomodik embert is, ami azt jelenti, hogy újabb koronavírus-korlátozásokat old fel a kormány – jött a hír délután ötkor.

MÁSODIK NAPJA NEM VOLT HALÁLOS ÁLDOZAT

Az elmúlt 24 óra adatai alapján 37 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 197 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Csongrád-Csanád megyében nem regisztráltak új esetet tegnapról mára. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 29 992 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 739 561 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 38 644 főre csökkent. 98 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 22 – en vannak lélegeztetőgépen. 

10 ÉVE A GYEREKEKKEL

Nagy nap volt ez a mai a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál, hiszen fennállásának tizedik születésnapját ünnepelte a központi épületben. A szervezet egészen pontosan 2011. július elsején kezdte meg működését Szegeden és azóta már az ország egyik legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást nyújtó intézményévé nőtte ki magát. Ma méltón meg is ünnepelték ezt a jeles évfordulót, hiszen a 10-esre fel! pályázatuk ünnepélyes eredményhirdetésére is sort kerítettek.

NAPI BRUTÁL: BÖLCSŐDEI ÁLLÁSINTERJÚN LOPOTT A NŐ

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a fiatal nőnek a letartóztatását, aki egy helyi bölcsődéből készpénzt lopott.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb